Buswensen ophalen op Braderie

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - De Provincie en Arriva hebben een nieuw toekomstbestendig Openbaar Vervoersplan gemaakt. Dit plan houdt in dat de bushaltes in diverse dorpen en kleine kernen gaan verdwijnen en men gaat werken met een bijvoorbeeld een halte buiten het dorp. Halsteren en Lepelstraat behoren tot die dorpen en kernen waar dat zo is.

Reden daartoe is dat de bussen momenteel te weinig gebruikt worden. Vanaf december gaat het Openbaar Vervoer van Arriva al veranderen en middels deze pilot gaat Provincie en Arriva onderzoeken of dit een goede aanpassing is. De vraag is of er ooit nog een weg terug is. Gemeenten moeten op zeer korte termijn aangeven wat mogelijke alternatieven kunnen zijn om het Openbaar Vervoer te verbeteren, voor nu en voor de toekomst. Zij willen weten wat de wensen van de inwoners zijn als het gaat om alternatieve vormen van Openbaar vervoer. De betrokken organisaties hebben het plan opgevat om bewoners van Lepelstraat en Halsteren persoonlijk te vragen naar hun wensen en ideeën. Ze zijn op zaterdag 21 en zondag 22 september te vinden op de Braderie in Halsteren. Er is gekozen voor een bijzondere plek, namelijk het bushokje van Arriva in de Dorpsstraat. 'Wilt u uw mening met ons delen en op die manier meewerken aan gewenste alternatieven voor Openbaar Vervoer nu en in de toekomst. Kom dan gewoon even langs, vul onze enquête in en deel uw wensen en ideeën met ons'.

Zonnebloem Halsteren zoekt vrijwilligers

HALSTEREN - Op de Halsterse braderie is ook De Zonnebloem te vinden met een stand. De Zonnebloem organiseert allerlei activiteiten waaronder een bingo, een spelmiddag, handwerkmiddagen en een dagtocht met een boot. Als vrijwilliger kunt u met enkele uren die u hier voor over heeft andere mensen een groot plezier doen. Lijkt dit iets voor u? Kom eens langs op de braderie of bel voor een vrijblijvend gesprekje naar Nelly Nefs: 0164-683035.