Fietspad door Halsters Laag

HALSTEREN - Bewoners, gebruikers en belanghebbenden van het Halsters Laag maken zich zorgen over het fietspad. Raadslid Louis van der Kallen heeft vragen gesteld aan het College van burgemeester en wethouders.

Het gaat over de voorgenomen aanleg van een fietspad in de vorm van een "karrenspoor" door het Halsters Laag, een gebied met grote landschappelijke en natuurlijke waarden. Van der Kallen ging in gesprek met bewoners, gebruikers en belanghebbenden van het Halsters Laag. "De inwoners hadden allen een andere verwachting van de te volgen procedure." Van der Kallen vraagt zich af waarom er geen overleg is geweest met de bewoners, gebruikers en belanghebbenden van het Halsters Laag. Ook wil hij weten of er op enigerlei wijze alternatieve tracés zijn overwogen. "Wat hen verbaast/verbijstert is dat er gekozen is voor een 30 centimeter puinlaag. Zij maken zich grote zorgen omtrent de kwaliteit van het puin en hebben geen kwaliteitseisen kunnen vinden." Gezien de bodemgesteldheid van het gebied (veen) hebben de bewoners, gebruikers en belanghebbenden de verwachting dat de aan te brengen puinlaag, in de natte zone, snel zal verzakken. "Welke zekerheden heeft uw college dat de aan te brengen puinlaag het fietspad die blijvende stabiliteit geeft die benodigd is? Is het de bedoeling dat het "karrenspoor" ook benut wordt door tractoren?", vraagt hij zich af.

Tot slot vraagt hij aan het college of er "gebiedsvreemde stoffen" zoals puin en asfalt in het gebied worden ingebracht.