Afbeelding
Foto:

Focus op verbouwing én braderie

HALSTEREN - Het is drukte van jewelste met bouwactiviteiten aan de Dorpsstraat op nummer 150. De verbouwing van het pand tot een prachtige nieuwe winkel voor Ben van der Heiden gaat de eindfase in.

Aan de voertuigen rondom het pand is te zien hoeveel verschillende partijen er nu aan het werk zijn. Gerrit Atres, eigenaar van de winkel: "Er gebeurt momenteel van alles tegelijk: er wordt geschilderd, de stukadoor is de wanden aan het gladtrekken, de installateur is bezig met het leidingwerk en vele andere onderdelen worden afgewerkt. We zijn ons ervan bewust dat de vele busjes van de vakmensen tot overlast kunnen leiden voor het doorgaande verkeer in de Dorpsstraat", zegt hij, en hij voegt eraan toe: "We proberen dit absoluut tot een minimum te beperken door bijvoorbeeld voertuigen op ons eigen terrein te parkeren."

Energiezuinig
Bij de werkzaamheden wordt er verder vooruitgekeken: "De warmtewisselaar waarvoor we gekozen hebben is zeer energiezuinig. Bij het plaatsen van de unit was er een verandering in de plafondstructuur nodig om deze goed in te kunnen passen. Op het dak is de voorbereiding getroffen voor toekomstige zonnepanelen. We beginnen ons nu ook al meer bezig te houden met de styling in de winkel: de juiste kleuren, lampen en andere beeldbepalende elementen.

Braderie
Ook al komt de Halsterse braderie eraan op zaterdag 21 september 2019 en zondag 22 september 2019, mijn focus ligt meer op de verbouwing. Gelukkig bereiden twee andere teamleden de braderie-activiteiten voor. Dat is het voordeel van een groot team", aldus Gerrit.