Afbeelding
Foto:

Zorgzame Brabanders

REGIO - Het is een oude traditie, een burgerdeputatie langs de route van de Koning en Koningin op weg naar het Binnenhof tijdens Prinsjesdag. Dit jaar komt de burgerdeputatie uit Noord-Brabant. Circa 190 Brabanders die zich vrijwillig inzetten voor anderen zullen op de Korte Vijverberg langs de route van de Koninklijke stoet staan. Op initiatief van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, is het thema Zorgzaam Brabant gekozen. Vanuit Bergen op Zoom zijn er drie deelnemers: Mw. Lucia Quik, Mw. Els Baarends en Dhr. Rinie Hagenaars.

Concert Sint Antonius

LEPELSTRAAT - Op 20 oktober aanstaande heeft harmonie st. Antonius uit Lepelstraat een Jaarconcert.

Grote Clubactie

REGIO - Negen verenigingen uit Woensdrecht gaan vanaf 14 september loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie 2019. Van elk verkocht lot van €3,- gaat maar liefst €2,40 (80%) direct naar de clubkas.

Alzheimercafé

BERGEN OP ZOOM - Het thema van het alzheimercafé op 23 september 2019 (19:00 uur) is taboedoorbreking. Als een van de (groot)ouders dementie heeft, is dat moeilijk te bevatten voor een (klein)kind. De confrontatie is voor hen erg groot. Op deze avond gaan bezoekers daarover in gesprek. Locatie is Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG, Van Dedemstraat 13 in Bergen op Zoom.

Sociaal Zorgpunt

OSSENDRECHT - Ossendrechtenaren met een vraag op sociaal gebied kunnen voortaan eens per maand terecht bij het Sociaal Zorgpunt in hun eigen dorp. Elke tweede woensdagochtend van de maand van 9.30 tot 11.30 uur houden vertegenwoordigers van instanties 'spreekuur' in MFC De Drieschaar. Zo is cliëntondersteuner en lid van het dorpsplatform Elcilia Kleinschmidt-Guy aanwezig, net als vertegenwoordigers van het To-Taalhuis, het Startpunt Grip op geld en buurtbemiddeling.

Alzheimer Nederland

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Van 4 tot en met 9 november 2019 vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. Wie wil helpen met collecteren kan mailen naar Sandra Stoffels:
stoffe09@kpnmail.nl