Ruimtekavels openbaar gemaakt

BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom heeft een nieuw besluit genomen op het bezwaar van de heer Passier tegen de geheimhouding en de (niet) openbaarmaking van een rapport.

Dit rapport gaat over de gang van zaken rond de realisatie van zogenoemde Ruimte voor Ruimte-kavels aan de Fort de Roverweg in Halsteren en de betrokkenheid daarbij van oud-wethouder Linssen. Het nieuwe besluit was nodig na een uitspraak van de Raad van State (RvS) van 8 mei 2019. Het college besluit de geheimhouding van een gedeelte van het rapport op te heffen en het niet-geheime gedeelte openbaar te maken. De RvS verklaarde het beroep gegrond en vernietigde de uitspraak van de rechtbank van 28 mei 2018 en daarmee ook de beslissing van het college van Bergen op Zoom van 23 januari 2017 om de geheimhouding van een rapport niet op te heffen. Door deze uitspraak moest het college opnieuw een beslissing op het bezwaar nemen. In het nieuwe besluit van het college is de uitspraak van de RvS verwerkt.

De RvS constateerde dat het college terecht de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen had geƫerbiedigd, maar dat zaken in het rapport die geen verband houden met de persoonlijke levenssfeer van betrokken en/of informatie die al openbaar is (kadaster, financiƫle afwikkeling,functioneren wethouder en besluitvorming van college en raad), niet langer geheimgehouden hoeven worden.