De broers Bart en Harry van Broekhoven zetten als vierde generatie het familiebedrijf voort.
De broers Bart en Harry van Broekhoven zetten als vierde generatie het familiebedrijf voort. Foto:

Jarige Bakkerij van Broekhoven

HALSTEREN - De honderdjarige Bakkerij van Broekhoven beleeft zijn eerste lustrum Dorpsstraat. De bakkerswinkel is gevestigd pal tegenover het nieuwe Vogelenzangplein. De warme bakker uit Welberg, met diverse winkels in Halsteren en Steenbergen, opende precies vijf jaar geleden de winkel aan de Dorpsstraat. Dit naar tevredenheid, zodat dit eerste lustrum ook een feestje waard is.

Bart van Broekhoven runt samen met broer Harry als vierde generatie het bakkersbedrijf. Hij vindt het plein in Halsteren op zich mooi en noemt het positief dat hier activiteiten op gehouden kunnen worden. "In de toekomst moet nog wel blijken of het parkeren er goed verloopt. Het aanzicht van het plein is in ieder geval mooi", zegt Van Broekhoven, van het vertrouwde familiebedrijf uit Welberg. Met een vast team van zeven trouwe ambachtsmensen zorgen zij er elke nacht voor dat alle winkelschappen 's ochtends gevuld zijn met heerlijk vers brood in vele soorten, het lekkerste gebak en hartige kwaliteitsproducten.
"Het mag best eens gezegd worden dat ons personeel al jaren klaarstaat om in de bakkerij dagelijks het beste en smakelijkste brood en banket te bereiden. Onze medewerkers zijn het bedrijf heel trouw, ze werken hier allen tussen de twaalf en een half en dertig jaar. Er is nauwelijks verloop", vertelt Van Broekhoven. Hij voegt nog toe: "Overigens zijn we al 40 jaar lang in Halsteren gevestigd, in wijk De Beek. Mijn oom Jan en tante Anneke van Broekhoven zijn daar destijds de bakkerswinkel begonnen die nog altijd goed draait. De bakkerij op zich bestaat honderd jaar."

In de winkel aan de Dorpsstraat bedient een team van vier medewerksters de klanten.