Afbeelding
Foto:

Drieëntwintigste editie Bergs Bierfestival

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 21 september vindt in Bourgondisch Bergen op Zoom het jaarlijks terugkerende Bergs Bierfestival plaats. Het Bergsche Bierbrouwers Gilde biedt de bezoeker tal van bekende en minder bekende speciaal bieren van uiteenlopende brouwerijen aan. Het eigen festivalbier - welk naar eigen gilde recept gebrouwen is – zal ook verkrijgbaar zijn. Voor de drieëntwintigste keer op rij promoot het gilde de groeiende populariteit van de biercultuur.

Het Provoosthuis en de Potterstraat in Bergen op Zoom wordt tot bruisend festivalterrein omgetoverd waar liefhebbers van goed bier kunnen genieten. Er zullen circa 15 brouwerijen aanwezig zijn met een gevarieerd assortiment van tenminste 60 bieren. Dit jaar zullen er veel nieuwe brouwerijen aanwezig zijn. Het festival valt samen met het Open Bergsche Bierbrouw Kampioenschap (OBBK), dat dit jaar zijn 27e editie kent.
De 175 bieren worden door leden van het Bier Keurmeesters Gilde gekeurd. Om circa 17:30 vindt de officiële prijsuitreiking plaats aan de winnaars.

Foodpairing sessie
Voor de 3e keer wordt er een zogeheten foodpairing sessie georganiseerd op het Bergs Bierfestival. Malu Bogers van Hugo Bogers Boerderijwinkel zal samen met Gildelid en Stibon bierambassadeur Bertram van Beers een mooie mix van festivalbieren en streekproducten serveren in het Provoosthuis.