Afbeelding
Foto:

'Grenzeloos wandelen' met Wino Paas

HUIJBERGEN - Onder de verzamelnaam 'Partners in Cultuur' hebben de Huijbergse verenigingen KBO, VVH, Heemkundekring De Wilhelmiet, het Wilhelmietenmuseum én, niet te vergeten, de Huijbergse bibliotheek de afgelopen jaren tal van activiteiten ontplooid. Daaronder valt de jaarlijkse 'speelse lezing', waarin een boeiend onderwerp op lichtvoetige, leuke wijze wordt gepresenteerd. Vorig jaar vertelde Anton Mandos voor een geestdriftig publiek over zijn activiteiten als Zendamateur voor Artsen zonder Grenzen. Ook dit jaar hebben de Partners een spreker met een boeiend verhaal weten te strikken, en wel Huijbergenaar Wino Paas. Op woensdagmiddag 25 september a.s. komt hij in MFC De Kloek, Prior Borrekensstraat 1 te Huijbergen, vertellen over zijn Grenzeloos wandelen. De speelse lezing Grenzeloos wandelen met Wino Paas begint in De Kloek om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur, inclusief pauze. De zaal gaat open om 13.30 uur. De entree kost 4 euro voor leden van de organiserende verenigingen. Niet-leden betalen 6 euro (entreeprijs inclusief koffie/thee).

'Altijd eentje te veel' in geslaagde Quikrun

REGIO – In Roosendaal is op zondagochtend de zevende wedstrijd van het regionale West-Brabant Loopcircuit 2019 gelopen. Deze Quikrun als wedstrijd over 10 kilometer telt mee voor het klassement. Daarnaast was er een goed bezochte wedstrijd- en recreatieloop over 5 en 10 kilometer én voor het eerst ook een bedrijven challenge. Ook de nieuwe bedrijven challenge bij de Quikrun ten bate van Stichting Paul was een succes. Er namen rond de vijftien teams aan deel, waaronder Roparunteam 'Altijd eentje te veel' uit Halsteren.

Project Venherstel Kleine Meer afgerond

OSSENDRECHT - Natuurgebied Kleine Meer bij Ossendrecht heeft een metamorfose ondergaan. De vennen in dit gebied hebben hun open karakter terug met daaromheen gevarieerde bossen. Natuurmonumenten heeft dit grote natuurherstelproject 'LIFE HELVEX' kunnen doen dankzij de Europese LIFE-subsidie. Ter afronding is woensdag 11 september de laatste film in de reeks 'Venherstel Kleine Meer' overhandigd aan Giulia Carboni van de Europese Commissie tijdens het internationale evenement 'Interlife'.Op de foto: Anya van de Ven (links), gebiedsmanager West-Brabant van Natuurmonumenten overhandigt de laatste film over het venherstel aan Giulia Carboni van de Europese Commissie.

Afbeelding
Leden van Roparunteam Nog Eentje Toe bij de bedrijven Challenge en de Quikrun ten bate van 'alle kinderen sporten'.
Afbeelding
Afbeelding