Mensen van de dagbesteding samen met activiteitenbegeleidster/coach Marret Hage
Mensen van de dagbesteding samen met activiteitenbegeleidster/coach Marret Hage Foto:

Sjaloom Zorg biedt dagbesteding op prachtige locatie

CALFVEN/OSSENDRECHT - Op de prachtige groene locatie van Paasheuvelgroep Ossendrecht in Calfven wordt momenteel iedere dinsdag en donderdag dagbesteding aangeboden door Sjaloom Zorg. Een stichting met een christelijke identiteit waar iedereen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking welkom is. Een van de belangrijke kernwaarden is dat de cliƫnt centraal staat. Vanuit deze visie is de dagbestedingslocatie De Luchtballon ontstaan.

Mensen uit gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen die een steuntje in de rug nodig hebben op het gebied van werk kunnen op een sfeervolle locatie diverse en wisselende taken uitvoeren. De Luchtballon ligt op een plek midden in de bossen waar onder meer scholen en verenigingen vakantie vieren. Het terrein is omheind en daardoor ook veilig.

Afwisselend

De taken zijn zeer wisselend, zo worden er keukenwerkzaamheden verricht wanneer er gasten zijn, schoonmaakwerkzaamheden in voorbereiding op het seizoen of in voorbereiding op gasten maar ook terreinonderhoud en groenwerkzaamheden horen bij ons takenpakket.

De dagbesteding wordt geboden op basis van een PGB, WMO of WLZ indicatie dagbesteding. Wanneer men in de omgeving van de Luchtballon woont kan er vervoer georganiseerd worden. "Vervoer is een belangrijk punt", vertelt activiteitenbegeleider/coach Marret Hage van Sjaloom Zorg, "wij halen de mensen voor dagbesteding gewoon op en brengen hen weer thuis." Wanneer de deelnemers niet zelfstandig naar de locatie kunnen komen, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er vervoersvrijwilligers actief en rijdt Perk & Bos met een eigen bus.

Dagbesteding

Tijdens een wandeling over het terrein blijkt hoe uniek de locatie voor dagbesteding is. Er heerst hier constant een vakantiegevoel en vrolijke sfeer waarin de mensen die hier voor dagbesteding komen zich meteen thuis voelen. "De samenwerking met Stichting Paasheuvelgroep is heel goed. We zijn hier als Sjaloom Zorg nu precies een jaar actief, momenteel nog twee dagen in de week, op dinsdag en donderdag. Het zou prachtig zijn als we op deze locatie vijf dagen in de week mensen kunnen ondersteunen. Ze doen hier volop mee in de maatschappij, benutten hun mogelijkheden en krijgen niet meteen een stempel opgedrukt", legt Marret Hage uit,

Zij laat de compleet uitgeruste keuken zien en ernaast gelegen restaurant/recreatiezaal met ruimte voor driehonderd gasten. "Gasten die op het terrein verblijven gebruiken ook maaltijden en die worden meestal naar de wigwam kampen of andere verblijven toe gebracht. Er kan ook in het restaurant gegeten worden. Mensen van de dagbesteding helpen onder begeleiding mee in de keuken. Van maart tot en met oktober heerst hier volop bedrijvigheid. Op deze doordeweekse dag zijn bijvoorbeeld alle tentenkampen bezet en verblijven er 230 scholieren. Alleen in de wintermaanden is het rustig. Dit is voor de mensen van de dagbesteding een periode dat er vooral onderhoudswerk verricht wordt. We zijn bezig bij de receptie twee lokalen te realiseren waar onze medewerkers 's winters lekker warm kunnen zitten."

Voorzieningen

Dit jaar verwacht Stichting Paasheuvelgroep ongeveer 9.000 overnachtingen op deze locatie te behalen. Scholen, sportverenigingen, muziekverenigingen weten de prachtige locatie te vinden. Sinds de Paasheuvelgroep de accommodatie overnam van Stichting de Luchtballon is er heel veel vernieuwd en zijn er voorzieningen bijgekomen op het terrein. Vooral het groen ziet er keurig onderhouden uit. Marret Hage wijst op een resterend stukje met bramenstruiken. "Het terrein was overwoekerd met bramenstruiken, die zijn flink teruggebracht door onze mensen van Perk & Bos. Een belangrijke taak op het gebied van onderhoud is zorgen voor mooie onkruidvrije wandelpaden. Er is hier werk genoeg, dus we willen heel graag meer mensen op onze dagbesteding verwelkomen."

Meer weten?

Wie meer wil weten over werken bij Sjaloom Zorg bij Stichting de Paasheuvelgroep in Calfven/Ossendrecht kan contact opnemen met Arianne Ligtendag: T 06-57223580, E: a.ligtendag@sjaloomzorg.nl. of bel naar het hoofdkantoor van Sjaloom Zorg: 0187-609400.

Marret Hage Sjaloom Zorg