Derby's in aantocht
Derby's in aantocht Foto:

Bekervoetbal als opwarming voor competitie

HOOGERHEIDE – Nog anderhalve week en de definitieve aftrap van seizoen 2019-2020 is daar. Een op voorhand heel interessante jaargang daar zowel METO, ODIO, WVV'67, Vivoo en Grenswachters elkaar in de Vierde Klasse B zullen treffen. Een samensmelting die slechts eenmaal (2017-2018, red.) voorkwam. In aanloop naar de vele onderlinge twisten werken de teams hun eerste ronde bekervoetbal af. Een periode waarin trainers en spelers op zoek gaan naar automatismen, spelsystemen en het goede gevoel…

Met inmiddels twee speelronden op de teller vormen de bekeraspiraties voor menig team een utopie. METO onder leiding van Ronald Broos lijkt nog zoekende naar de juiste vorm. In de voorbije weken kon de nieuwe coach nog niet over zijn totale selectie beschikken. Hetgeen in de bekerontmoetingen met Zeeuwse opponenten Goes (1-6) en SKNWK (5-2) tot uiting kwam. Gijs Verresen nam, onder meer met twee strafschoppen, de roodwitblauwe productie voor zijn rekening. Zaterdag rest het treffen tegen Kruiningen om het blazoen op te poetsen.

Ook Grenswachters boekte twee bekernederlagen. Aanvankelijk was het ambitieuze zaterdagteam van Halsteren duidelijk een maatje te groot en zegevierde met 1-4 te Putte. Vervolgens klopte HSC'28 in eigen huis de mannen van nieuwe roerganger Richard van Hooijdonk (2-3). In beide duels gaf topscorer Nick Verboven blijk van nog steeds goed kunnen door voor de drie Grenswachters-goals te tekenen. Laatste testcase voor de competitie vormt Vrederust.

Promovendus Vivoo speelt nog te wisselvallig. Een nederlaag thuis tegen Gastel (1-4, Bono Harren) is nog te billijken. De zeperd tegen buurman Rimboe (6-1) komt echter hard aan. Verzachtende omstandigheid was het ontbreken van het centrale blok achterin Jeroen van Gastel en Bouke de Waal. Terug van weggeweest een scorende Jordy van Gastel.

Door omstandigheden startte WVV'67 een week later haar bekeravontuur. In Krabbendijke peurde de Woensdrechtse brigade tegen de gelijknamige dorpsclub een puntje (2-2). Quirijn Schevenhoven en Tomlin Smits scoorden. Resterende wedstrijden tegen Waarde (10-09) en Kapelle (14-09).

De selectie van ODIO bleef geheel in tact. Doch is nog niet volledig. Zodoende opende coach Peter van Oirschot met een fantasie-opstelling tegen derdeklasser Steen. Ondanks de afwezigheid van zes basisspelers bleven de Ossendrechtenaren voetballen en konden ze de schade tot 0-1 beperkt houden. Tegen de zaterdagse afvaardiging van Dosko speelde men vervolgens niet groots maar won ruim (1-6). Marijn Corré, Coen Michielsen (2x) en een hattrick van Damian Elenbaas staan genoteerd. Zaterdag wacht het slotakkoord met Rillandia thuis.