Afbeelding
Foto:

Tiende Paarden3Daagse Huijbergen in aantocht

HUIJBERGEN - Drie dagen spanning, sensatie en vermaak wacht jong en oud in Huijbergen op 27, 28 en 29 september. De tiende editie van de Huijbergse Paarden3Daagse is in aantocht.

Het beloven drie dagen van extra veel plezier voor ruiters, menners en paarden maar ook zeker voor de mensen die niet zo van paarden houden is er een heel weekend van alles te beleven. Naast mooie routes voor de ruiters en menners is er een speciaal showprogramma samengesteld voor de zaterdag en de zondag. Iedereen van harte welkom op het weiland aan de Heidebaan te Huijbergen om te komen kijken, luisteren en proeven. Op zaterdag en zondag zullen er gedurende de dag vanaf 12.00 uur diverse leuke, spannende en spectaculaire demonstraties zijn. Op zaterdag is er dit jaar de absoluut spectaculaire hoofdact: het Korps Rijdende Artillerie, beter bekend als de "Gele Rijders". Ze zijn het oudste onderdeel van de Koninklijke Landmacht en ze houden de bereden tradities in stand. De volledige opbrengst van het weekend wordt gedoneerd aan: Stichting Manegepaardenpensioenfonds.
Wilt u als ruiter of menner nog inschrijven om gezellig mee te rijden, kijk dan op de website Huijbergse Paarden 3 Daagse.

PopMonument verrast

BERGEN OP ZOOM - REGIO - PopMonument in het Kunsten in de Monumentenweekend verrast op een innovatieve wijze met programma en locaties.
De 5e editie van PopMonument start vrijdagavond 13 september met een openingsconcert in Gebouw-T. Op zaterdag 14 september barst het festival echt los. In de middag een gratis programma voor kids (PopMonument Junior), de vinylmarkt en PopMonument expedities met als thema's 'Plekken van Plezier' en 'Slag om de Schelde'. In de avond een breed muziekprogramma met onder andere Vlaamse grootheden Bazart en Novastar, indieband Mozes and the Firstborn en blueslegende Ian Siegal. Bekijk het blokkenschema via: www.popmonument.nl/blokkenschema/

Lezing opruimcoach bij KBO Halsteren

HALSTEREN - KBO Halsteren nodigt belangstellende senioren van harte uit voor het bijwonen van de lezing "Meer genieten met minder spullen" op donderdag 12 september In de Wittenhorst, aanvang 14.00 uur.

Mensen zijn verzamelaars, het zit in ons DNA. We omringen ons graag met spullen en papieren. Maar wat als de hoeveelheid daarvan begint te voelen als een last? Hebben we al die spullen echt nodig om gelukkig te zijn? Cokkie Bakermans is opruimcoach. In deze lezing over opruimen gaat ze in op bovenstaande vragen en hoe dit aan te pakken. Daarnaast gaat ze graag het gesprek aan en is er ruimte om persoonlijke vragen te stellen. Een vrijwillige bijdrage in de kosten is welkom.

Afbeelding
Afbeelding