Massale steun 'Hou ons in de buurt'

HALSTEREN - HOOGERHEIDE - In vijf dagen tijd hebben ruim 45.000 consumenten hun sympathie voor de buurtwinkel uitgesproken. Zij zijn ook van mening dat de buurtfunctie van de bestaande tabaks- en gemakswinkels behouden moet blijven. Onder andere Primera Niels van Elzakker in Hoogerheide en Primera Halsteren namen deel aan de actie.

Onder grote media-aandacht heeft de NSO, brancheorganisatie tabaksdetailhandel, afgelopen week ruim 45.000 handtekeningen overhandigd aan de vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en haar pleidooi voor een goede regeling kracht bijgezet. Op de dag dat het Nationaal Preventieakkoord op de politieke agenda staat en het tabaksbeleid een belangrijk onderwerp is, is het tijd dat het ondernemerschapsgeluid wordt gehoord. NSO wil een regeling die wel degelijk rekening houdt met de wens om te komen tot een rookvrije generatie in 2040. Maar die niet de tabakswinkelier in 2021 al het leven onmogelijk maakt. Met het huidige beleid van deze regering wordt de tabakswinkelier met veel kosten opgezadeld en krijgt hij te maken met fors minder inkomsten. Dit gaat ongetwijfeld winkels en banen kosten voor de wijken en buurten die juist deze winkel koesteren.

Afgelopen week heeft brancheorganisatie NSO onder de slogan 'Hou ons in de buurt' samen met haar ruim 1500 leden, ondernemers met tabaks- en gemakswinkels, een grote landelijke petitie opgezet: www.houonsindebuurt.nl