Oud papier en textiel basisschool St. Maarten

HALSTEREN - Op zaterdag 14 september van 9.00 tot 12.00 uur kan er oud papier en karton worden ingeleverd bij basisschool Sint Maarten in Halsteren. Ook papiercontainers zijn van harte welkom. In verband met verscherpte controles bij de afvalverwerker wordt verzocht te voorkomen dat er plastic of karton met folies bij het oud papier terechtkomt. De container staat weer op de vertrouwde plaats voor de school in de Bernardstraat. "Heeft u nog oude kleding, huistextiel en oude schoenen? In een afgesloten zak kunt u ze in onze textielcontainer doen. Ook deze staat zaterdagochtend 14 september voor u klaar! Er staan vrijwilligers klaar om een handje te helpen", aldus de ouderraad. De opbrengst van deze inzamelingen wordt geheel besteed aan leuke activiteiten voor de leerlingen.

Onderhoudswerk Putte

PUTTE - In Putte voert de gemeente dit najaar een aantal onderhoudswerkzaamheden uit. Het betreft onderhoud aan bomen en het vervangen van de riolering. In de 'bomenwijk' en 'prinsessenwijk' worden er bomen gekapt, omdat deze aan het einde van hun levensduur zijn. "Regelmatig breken er grote takken af en we kunnen de veiligheid in de openbare ruimte niet meer garanderen. Daarnaast staat er diverse bomen op een zeer beperkte ruimte, waardoor ze met hun wortels schade aanrichten aan het wegdek en de riolering", zegt de gemeente over 82 dennenbomen. Om het groene karakter van de wijken te behouden worden er nieuwe bomen terug geplant op locaties waar ze tot volle groei kunnen komen. In een groot gedeelte van de 'bomenwijk' wordt dit najaar de riolering vervangen. Er zal dan een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd worden, zodat het regenwater apart opgevangen en afgevoerd wordt. Binnenkort ontvangen de bewoners van de desbetreffende straten een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over deze werkzaamheden.

Nu echt gratis trouwen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Naar aanleiding van berichten in de media besloot het college van de gemeente Bergen op Zoom om met directe ingang geen administratieve kosten meer in rekening te brengen voor administratieve handelingen. Het sluiten van het huwelijk was kosteloos, maar voor administratieve handelingen zoals het in behandeling nemen van de aanvraag voor een huwelijksvoltrekking werden leges in rekening gebracht. Omdat dit in strijd is met de wet stopt het college per direct het innen van deze kosten. In de 'Wet tot regeling der heffing van regten wegens de verrigtingen van den ambtenaar van den burgerlijken stand' uit 1897 staat dat een gemeente tenminste één keer in de week de gelegenheid moet geven om gratis te trouwen. Dit wetsartikel is van oorsprong bedoeld voor bruidsparen die de kosten van een burgerlijk huwelijk niet kunnen betalen. In Bergen op Zoom kunnen bruidsparen gratis trouwen op dinsdagmorgen om 9.00 uur en om 9.15 uur. Op korte termijn maakt het college bekend op welke manier de bruidsparen gecompenseerd worden die sinds 2015 de onterecht leges betaalden. Zij betaalden een legesbedrag van €55,50.

Fancy Fair Thomashuis

LEPELSTRAAT - Op zaterdag 14 september staat Thomashuis Lepelstraat in het teken van de jaarlijkse Fancy Fair. Eenieder is vanaf 10:00 tot 16:00 uur van harte welkom op het terrein aan de Kladseweg 22 in Lepelstraat.