Afbeelding

Zaterdag 1 klopt zwak Vrederust

Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen rond het bekerduel tegen dorpsgenoot Vrederust. Immers, Vrederust kende vorig seizoen een indrukwekkende opmars in de vierde klasse en leek op weg naar een mogelijke promotie naar de derde klasse. Zo ver kwam het niet, maar het toonde wel de kracht van de ploeg van Erik van de Watering. Zaterdag 1 was dus gewaarschuwd.

Toch kregen de toeschouwers geen aantrekkelijk voetbalgevecht voorgeschoteld. De selectie van Vrederust was verre van compleet en was duidelijk niet op volle oorlogssterkte. Zaterdag 1 was dat wel en ging direct vanaf minuut één op jacht naar succes. Dat volgde snel. In de tweede minuut kopte Steven van der Spek een vrije trap van Stijn Baarendse snoeihard tegen de touwen. Voor de thee bouwde Zaterdag 1 de voorsprong uit naar 3-0, terwijl het achterin niet in de problemen kwam. Na rust was de weerstand van Vrederust snel gebroken en liep Halsteren gestaag uit naar een de uiteindelijke 10-0 eindstand. Van Mechelen en De Nijs tekenden ieder voor drie treffers. De overige goals kwamen op naam van Van der Spek, Suijkerbuijk, Fortunati (foto) en Jess Ernest.

Komende zaterdag staat de laatste poulewedstrijd van de bekercompetitie op het programma. Dan reist Zaterdag 1 af naar Heerle om tegen zondag vijfdeklasser HSC'28 aan te treden. Het duel op sportpark Harella start om 17.00 uur.

Remise Zondag 1 in Meerssen

Een 1-1 gelijkspel was het resultaat in de verre uitwedstrijd tegen Meerssen. Wéér lukte het Halsteren niet om daar als winnaar van het veld te komen. En net als vorig jaar gaf het een voorsprong in de tweede helft weg.

Zondag 1 begon goed aan de wedstrijd en creëerde gaande de eerste helft genoeg kansen. Na 20 minuten tekende Idabdelhay voor de openingstreffer. Hij had in de slotfase van de eerste helft dé kans om ook de 2-0 te maken, maar verzuimde de kans te verzilveren. Beerendonk was vlak voor de thee nog gevaarlijk, maar ook Meerssen kreeg meer grip op de wedstrijd.

Na de thee was Meerssen de gevaarlijkste ploeg en ondanks goed keeperswerk van Steging moest na 70 minuten toch de gelijkmaker worden geïncasseerd. Er werd verder niet meer gescoord en beide ploegen konden leven met het gelijkspel.

Komende zondag staat de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Uit het Limburgse Nuth ontvangt Zondag 1 RKSV Minor. Vorig seizoen won Halsteren relatief eenvoudig met 3-0 van deze ploeg, maar resultaten uit het verleden bieden ook hier geen garantie voor de toekomst. Op sportpark De Beek trappen de ploegen af om 14.30 uur. We rekenen weer op een krachtige twaalfde man en een gezellige derde helft!

PLUS Voetbalplaatjesactie

De vele honderden portretfoto's zijn gesorteerd, de drukker is druk aan het drukken, de start van de voetbalplaatjesactie is in het vizier. Op zaterdag 21 september is de kickoff vanaf maandag 23 september start de spaaractie dan echt. Nog even geduld dus!

Deze week - thuiswedstrijden

Woensdag 11 september: 19:30 Halsteren 6 - Tholense Boys 3. Donderdag 12 september: 20:30 Halsteren VE2 - DOSKO VE1. Zaterdag 14 september: 08:45 Halsteren JO11-4 - NSV JO11-1; Halsteren JO11-5 - MOC'17 JO11-4; Halsteren JO12-3 - Steenbergen JO12-1. 09:00 Halsteren JO9-3 - Roosendaal JO9-5; Halsteren JO9-4 - HSC'28 JO9-1; Halsteren JO8-5G - FC Bergen JO8-1; Halsteren JO8-1 - Tholense Boys JO8-1; Halsteren JO10-1 - Kogelvangers JO10-1. 10:15 Halsteren JO12-2 - FC Axel JO12-1; Halsteren JO13-3 - Steenbergen JO13-2; Halsteren JO13-2 - MOC'17 JO13-2; Halsteren JO13-1 - Roosendaal JO13-1. 11:30 Halsteren JO15-2 - MOC'17 JO15-2; Halsteren JO15-5 - MOC'17 JO15-4; Halsteren JO14-1 - Roosendaal JO14-3. 13:00 Halsteren JO19-1 - Steenbergen JO19-1; Halsteren JO17-1 - Steenbergen JO17-1; Halsteren JO17-2 - Tholense Boys JO17-1. 15:00 Halsteren 6 - Steenbergen 4; Halsteren 2 - Boeimeer 4; Halsteren 5 - Tholense Boys 4. Zondag 15 september: 12:00 Halsteren 4 - DOSKO 3; 13:00 Halsteren VR1 - FC Moerstraten VR1; 14:30 Halsteren - RKSV Minor.