Afbeelding
Foto:

Krekelkoor in Wilhelmietenmuseum

HUIJBERGEN - 't Krekelkoor en het Leerlingenorkest geven op 15 september in het Wilhelmietenmuseum een optreden. Bij mooi weer buiten in de tuin, bij slecht weer binnen. 't Krekelkoor treedt op van 14.00 uur tot 15.00 uur en het Leerlingenorkest van 15.15 uur tot 16.15 uur.

Het nieuwe seizoen voor 't Krekelkoor is net begonnen en de 14 leden zijn al druk aan het repeteren voor hun optreden op 15 september in het Wilhelmietenmuseum in Huijbergen. 't Krekelkoor bestaat al 48 jaar en begon als 'het parochieel jeugdkoor Huijbergen'. "In de loop der jaren is er best wel wat veranderd", vertelt Dénise Mulders-Hölscher, die al 23 jaar vol passie les geeft aan 't Krekelkoor. Ze rolde er eigenlijk in toen broeder Raymond, die het kinderkoor les gaf overleed. Ze gaf tot ze zelf kinderen kreeg al les aan het jongerenkoor. "Vier jaar geleden heb ik de groep mini krekels (3 t/m 7 jaar, 't Krekelkoor 8 t/m einde basisschool) opgericht omdat ik merkte dat deze groep kinderen het heerlijk vind om spelenderwijs te leren luisteren naar muziek, en vooral plezier hebben in het muziek maken, dat geeft ze zelfvertrouwen. Optredens zijn ondergeschikt. Ik gaf altijd voorafgaande aan het nieuwe seizoen een aantal vrijblijvende lessen. Les zonder tekst uiteraard want op deze leeftijd kunnen ze nog niet lezen, maar ze pakken het goed op en het biedt hun een goede ondersteuning in het ontwikkelen van hun muzikale vaardigheden. En het mooie is dat ik uit mijn 'eigen' vijvertje kan vissen voor de doorstroming naar 't Krekelkoor".

Niet alleen door het vijvertje worden de kinderen lid. Emma Kuylen bijvoorbeeld was lid van 't Krekelkoor, waardoor haar vriendinnetje Lisanne van Broekhoven er ook op wilde en nu zit Lisanne haar zusje Elise er ook op. Het koor geeft optredens tijdens het Sinterklaasfeest, Kerstfeest, kinderboekenweek, en communiediensten. Ze zingen op aanvraag zowel binnen als buiten de kerk.


Musical

Er vormen zich in het hoofd van Dénise al weer langzaam plannen voor het maken van een grote musical voor het 50 jarig jubileum van 't Krekelkoor waarin ze leden en oud-leden mee wil laten spelen. Haar laatste musical ter ere van 750 jaar Huijbergen was een groot succes.

Afbeelding