Plannen Gemeente Woensdrecht

GEMEENTE WOENSDRECHT - Vanuit gemeente Woensdrecht staan diverse plannen op de rol. De gemeenteraad buigt zich onder meer over kosten voor aanpassingen van MFC De Kloek, duurzaamheidsmaatregelen, rioleringsplannen en een beweegpark.

Beweegtuin Hoogerheide

Het dorpsplatform Hoogerheide wil van het park tussen het gemeentehuis en Brede School een beweegtuin maken. "Bewegen is gezond en leuk voor jong en oud. We hopen dat de faciliteiten mensen van alle leeftijden aanspreken en bij elkaar brengen", aldus het dorpsplatform. De beweegtuin wordt voor inwoners op, maar ook voor basisscholen, de sportcoach van de BWI en sportscholen. Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord met het hiervoor ingediende verzoek en heeft de raad gevraagd hiervoor de iDOP-gelden beschikbaar te stellen.


Huiskamer Huijbergen

Het dorpsplatform, de dorpscoöperatie Huijbergen en de beheerder van MFC De Kloek willen samen het multifunctionele centrum omvormen tot 'de huiskamer van Huijbergen'. De kozijnen aan de voorgevel moeten daarvoor aangepast worden en het terras moet toegankelijker gemaakt worden. Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord met het hiervoor ingediende verzoek en heeft de raad gevraagd hiervoor de iDOP-gelden beschikbaar te stellen. De aanpassingen die nodig zijn aan MFC De Kloek kosten in totaal ruim €50.000. Voor dit bedrag wordt de raad in september gevraagd akkoord te gaan met afschrijving van de overgebleven iDOP-gelden


Klimaatstresstest

De gemeente neemt zowel ondergrondse als bovengrondse maatregelen om droge voeten te houden. Een klimaatstresstest moet de kwetsbaarheden van de vier klimaataspecten overstromingen, wateroverlast door hevige neerslag, hitte en droogte binnen de gemeente in beeld te brengen.
Op termijn zijn maatregelen te verwachten op onder andere de volgende locaties: buisverruiming Antwerpsestraat, zoeklocatie waterberging Beukendreef en afkoppelen Grensstraat te Putte, waterberging Verlengde Duinstraat/Plesmanlaan te Hoogerheide, waterberging aan De Vuurdoorn te Woensdrecht, afkoppelen Demerstraat en Bergsestraat te Huijbergen, buisverruiming Dominicanenstraat, zoeklocatie waterberging Augustijnenstraat te Ossendrecht.

Duurzaam sporten

De gemeente heeft met inwoners, verenigingen en bedrijven een duurzaamheidsvisie en -uitvoeringsprogramma opgesteld. Tennisvereniging De Meet uit Ossendrecht en Voetbalvereniging WVV uit Woensdrecht hebben bij de gemeente een verzoek ingediend voor het aanvragen van een geldlening (in totaal €36.000,-). Het college heeft onlangs besloten aan beide verenigingen een geldlening beschikbaar te stellen. Voor de aanvraag van tennisvereniging De Meet geldt vanwege de hoogte van het bedrag nog wel dat ook de gemeenteraad goedkeuring moet geven.

Lees de volledige verhalen op:

halsterse-zuidwestkrant.nl