De feestcommissie van Olympus'69 heeft een afwisselend programma in elkaar gezet.
De feestcommissie van Olympus'69 heeft een afwisselend programma in elkaar gezet. Foto:

Omnivereniging Olympus '69 een halve eeuw sportief

HALSTEREN - Mooie herinneringen bij de afdeling Badminton van de 50-jarige omnisportvereniging Olympus'69 zijn onder meer twee avonden in de jaren 90 waarbij een Nederlands kampioene badminton de training kwam verzorgen.

Willy Slokkers: "En tijdens het 25- en 30-jarig jubileum gaf het Badminton promotieteam acte de présence. In het kader van de samenvoeging van de gemeente Halsteren met Bergen op Zoom in 1996 hebben we het zogenaamde Oliebollentoernooi georganiseerd. De eerst twee jaar was dit een nachttoernooi en is daarna omgezet naar een gemengd dubbel dagtoernooi. Dit toernooi is 13 keer georganiseerd en er werd door vele recreanten en competitiespelers uit het gehele district aan deelgenomen. Vanaf 2002 tot op heden wordt jaarlijks het ouder – jonger toernooi georganiseerd", aldus Willy Slokkers.

Bestuurlijk heeft de afdeling zich altijd goed kunnen behelpen. Er waren en zijn gelukkig nog diverse vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging. Hierbij is woord van dank zeker op zijn plaats voor de groep vrijwilligers die geheel belangeloos elke woensdag in de Sporthal de Kannebuis aanwezig is om de jeugd te begeleiden en spelenderwijs de badmintonbeginselen bij te brengen. De speeltijden zijn van 18:30 tot 20:00 uur jeugd tussen 6 en 16 jaar en van 20:00 tot 22:00 uur ouderen.

Volleybal

Over de afdeling Volleybal van Olympus'69 duikt erelid en oprichter Jos Uijtdewilligen in de historie. "Eigenlijk is het destijds bij mij thuis begonnen op een veldje met wat kennissen onder de naam Jo-bi-ba, afkortingen van Jos, Billie en Bart. Jo-bi-ba was ook een goede yell. Voor de officiële oprichting kwamen we destijds bij de Halsterse Sportraad terecht. Wijlen Joop Harthoorn was laaiend enthousiast. Zo kwamen we onder de paraplu van Olympus'69, schraapten materiaal bij elkaar en gingen op vrijdagavond trainen in het zaaltje aan de Julianastraat. Onze trainer was een sportinstructeur van defensie. Onder de vlag van NeVoBo gingen we in de wijde regio op maandagavond competitie spelen. Soms met half bevroren vingers, dat was afzien maar het spelletje ging door." In 1974 betekende de komst van Sporthal de Kannebuis een opwaardering van sporten in Halsteren. Jos Uijtdewilligen: "Toen zijn we hier gaan trainen, werd een bestuur en technische commissie gevormd en zijn we begonnen met het jaarlijkse Pepernotentoernooi te organiseren. Dat wordt nog steeds gehouden. Voor regiowedstrijden werd op districtsniveau beslist dat die plaatsvonden in sporthal Gageldonk. Daarna gingen we competitie spelen in Halsteren en groeide de afdeling Volleybal uit met jongens en meisjes jeugd. In 1974-'75 startte een damesteam in de competitie. In onze glorietijd beschikten we over een tiental teams en een ledental van honderd. Olympus'69 heeft als hoogste de promotieklasse bereikt. Toernooien, uitwisselingen met verenigingen in binnen- en buitenland, organiseren van promotiewedstrijden en zelfs een interland Nederland tegen Oost-Duitsland in 1980 in de Kannebuis, noemt Jos Uijtdewilligen als hoogtepunten.

Wandel

Met de 50-ste editie van de jaarlijkse meiwandeltocht beleefde de wandelafdeling van Olympus'69 in mei al een jubileum. Voorzitter Leo van Tilburg (74) werd in 1978 lid en zette in 1979 de eerste tocht uit. Olympus'69 is destijds ontstaan uit wandelen en zwemmen. Lid van het eerste uur Ruud Wermuth (91) legt uit: "De afdeling wandel van Olympus'69 is destijds ontstaan uit De Gazellen uit Halsteren-Lepelstraat. Aanvankelijk ging het om zwemmen en wandelen maar later alleen om wandelen."
Heeft u zelf zin om badminton of volleybal te komen spelen of te wandelen bij Olympus'69, kijk dan op de website voor meer informatie: www.olympus69.nl

Erelid Jos Uijtdewilligen van de afdeling Volleybal.
Afbeelding
Afbeelding