Afbeelding
Foto:

Besluiten van b en w

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Bergen op Zoom heeft onder andere de volgende besluiten genomen:

Keuze ontwerp herinrichting Halsterseweg
De Halsterseweg Noord wordt na de rioleringswerkzaamheden heringericht met als doel een leefbare, verkeersveilige en bereikbare Halsterseweg Noord te realiseren. Met omwonenden en bedrijven overlegde de gemeente over de mogelijke inrichting van de weg. Het college woog de twee belangrijkste ontwerpvarianten voor de Halsterseweg Noord en heeft nu het voornemen, mede op basis van een extern deskundigenrapport, om te kiezen voor een inrichting met een tweerichtingenfietspad aan de westzijde van de rijbaan. Het college legt dit voorgenomen besluit in een raadsmededeling voor aan de gemeenteraad om hun gevoelens te peilen. Mede op basis van de mening van de raad neemt het college dan een definitief besluit.

Vereenvoudiging winkeluitstallingen
Het college vereenvoudigt de regels voor het plaatsen van winkeluitstallingen. In plaats van een systeem met vergunningen gaat het beleid over op een algeheel verbod met uitzonderingen. Het college stelt in de APV wel regels vast voor deze uitzonderingen om zo de veiligheid en de toegankelijkheid van de openbare ruimte te waarborgen. Winkeliers krijgen meer vrijheid voor uitstallingen voor hun winkels. De maatregel zorgt voor een administratieve lastenverlichting voor ondernemers.

Vrijwilligers aan de slag in de Meiduinen

OSSENDRECHT - Natuurmonumenten is gestart met onderhoud in natuurgebied de Meiduinen (foto onder). Samen met een groep van tien enthousiaste vrijwilligers worden onder meer wandelpaden, die herkenbaar zijn aan de oranje en witte stippen op de bomen, breder gemaakt. De vrijwilligers zijn om de week op zaterdag aan de slag in het gebied. Er worden voorbereidingen getroffen om dit bijzondere natuurgebied bij Ossendrecht beter toegankelijk en beleefbaar te maken voor bezoekers. Wie ook tijd en zin heeft om letterlijk en figuurlijk een handje te helpen, kan contact opnemen: west-brabant@natuurmonumenten.nl