Afbeelding
Foto: RKSV Halsteren

We zijn weer begonnen!

De zomervakantie is weer ten einde. Deze week zijn de trainingen weer begonnen op sportpark De Beek. Nieuwe teams, nieuwe teamgenoten, andere trainers. Het is voor iedereen weer even wennen. Na twee weekjes trainen beginnen we eind augustus met de poulewedstrijden in de bekercompetitie. Een mooie graadmeter om te kijken hoe het met de conditie staat en of we al een beetje op elkaar ingespeeld zijn. Vanaf deze week berichten we u weer wekelijks over de belangrijkste gebeurtenissen bij RKSV Halsteren.

Zondag 1 wint Markiezen Cup

Van 10 tot en met 17 augustus was sportpark De Markiezaten het toneel van de strijd om de Markiezen Cup, het jaarlijkse onderlinge toernooi van de voetbalclubs uit de gemeente Bergen op Zoom. Zowel Zondag 1 als Zaterdag 1 wisten als poulewinnaar de finale te bereiken. Het betekende dus een Halsters onderonsje waarin bepaald zou gaan worden wie er dit jaar met de Markiezen Cup vandoor gaat. Nadat vorig jaar de finale door Zondag 1 werd verloren van DOSKO, trok de ploeg van de nieuwe trainer Erwin de Nijs ditmaal wel aan het langste eind. Zaterdag 1 gaf zich echter niet eenvoudig gewonnen. Dat de strijd op het scherpst van de snede werd geleverd, mag wel blijken uit de tumultueuze slotfase van de wedstrijd, waarin Zondag 1 - geheel terecht - met tien man kwam te staan na een grove charge op Roy van Gils. De 1-3 zege van Zondag 1 kreeg daarmee een wrange nasmaak, want zo hoorden de ploegen toch niet met elkaar om te gaan. Naar verwachting zal het voorval nog wel een disciplinair staartje krijgen. Het is hoe dan ook jammer, dat de club het nieuwe seizoen zo dissonant moet beginnen.

RKSV Halsteren Start Op!

Op zaterdag 24 augustus aanstaande organiseert de club een zogeheten opstarttoernooi voor de lagere seniorenelftallen. Dit ter vervanging van een afsluitingstoernooi waarvoor afgelopen seizoen weinig belangstelling bestond. Meerdere teams hebben reeds toegezegd mee te doen: Zondag 2, Zondag 4, Zaterdag 3, Zaterdag 4, Zaterdag 6, Veteranen 2, Veteranen 3, Dames 30+ en naar alle waarschijnlijkheid ook het nieuw opgerichte Dames 1. De wedstrijden worden gespeeld op een half veld in de vorm van 7 tegen 7 en de wedstrijden duren 25 minuten. Men dient aanwezig te zijn om 15.45 uur. De poule-indeling et cetera zal nog bekend worden gemaakt. Hou de website daarvoor in de gaten. Ook beziet de organisatie de mogelijkheid om af te sluiten met een barbecue.

Hoofdmachten sluiten komend weekend oefencampagne af

Zaterdag 1 heeft komende week nog twee oefenwedstrijden op het programma staan. Donderdag 22 augustus speelt het op het kunstgrasveld tegen VVC '68. Aanvang: 20.00 uur. Twee dagen later treft de ploeg van trainer Remco van Haaren in Roosendaal DVO'60. Die wedstrijd vangt aan om 14.30 uur. Zondag 1 heeft nog één oefenduel voor de boeg. Op eigen terrein ontvangt het a.s. zaterdag om 15.30 uur zaterdaghoofdklasser Spijkenisse. Een goede testcase voor Zondag 1, dat een week later al begint aan de competitie in de Hoofdklasse B. De oefenwedstrijden zijn vrij toegankelijk.

Openingstijden van kantine        

Vanaf maandag 19 augustus zal de kantine 't Ooievaarsnest weer doordeweeks van maandag tot en met donderdag geopend zijn. De openingstijden luiden als volgt: maandag van 18.00 tot 19.00 uur, dinsdag van 18.00 tot 20.00 uur, woensdag van 18.00 tot 23.00 uur, donderdag van 18.00 tot 23.00 uur, vrijdag gesloten. En uiteraard is de kantine in de weekenden bij thuiswedstrijden geopend.

Deze week - thuiswedstrijden

Donderdag 22 augustus: 20.00 Halsteren 1 (za) - VVC '68. Zaterdag 24 augustus: 10:15 Halsteren JO12-2 - Goes JO12-1; 11:00 Halsteren JO17-1 - Boeimeer JO17-1; 11:30 Halsteren JO15-1 - Gastel JO15-1. Dinsdag 27 augustus: 19:00 Halsteren JO13-1 - Kloetinge JO13-1.

Activiteitenagenda

24 augustus RKSV Halsteren Start Op!

29 augustus Selecties Presentatie / Open Training

Voor meer informatie: kijk op www.rksvhalsteren.nl of mail naar info@rksvhalsteren.nl

Zondag 1 wint de Markiezen Cup
Afbeelding