excursie Dintelse Gorzen
excursie Dintelse Gorzen Foto:

Rondleidingen kreken bij Watersnoodmuseum

HALSTEREN - REGIO - De overstromingen van de watersnoodramp van 1953 zijn nog steeds zichtbaar in het landschap. In de zomerperiode worden er diverse keren rondleidingen gegeven door het Krekengebied bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Onder leiding van een gids maakt u een mooie en interessante wandeling door het gebied. De rondleiding op 18 augustus is geschikt voor het hele gezin en er zijn geen kosten aan verbonden (bij een betaald museumbezoek). De rondleidingen starten om 11.00 uur en duren circa een uur. Reserveren is niet noodzakelijk.

Natuur Dintelse Gorzen

REGIO - Natuurmonumenten verzorgt regelmatig diverse excursies door het bijzondere natuurgebied de Dintelse Gorzen. Zo is er op zaterdag 17 augustus een Zomerwandeling van 9.30 tot 12.00 uur; op vrijdag 23 augustus een Vleermuisexcursie van 20.00 tot 22.30 uur en op zaterdag 24 augustus een Fotoworkshop van 9.00 tot 16.00 uur. Start is vanaf de parkeerplaats van de Dintelse Gorzen aan de Vlietdijk (2-4) in Dinteloord. Inschrijven verplicht en via www.natuurmonumenten.nl/dintelse-gorzen.

Pückler Mattemburgh

HOOGERHEIDE - REGIO - Op donderdag 22 augustus wordt voor de laatste keer dit seizoen de themarondleiding "Pückler op Mattemburgh, uniek in Nederland" gehouden. Fürst Pückler Muskau was een kanjer op het gebied van aanleggen van speciale tuinen in Europa. Naar zijn idee is ook de bloementaart op Mattemburgh ontstaan.Deze man heeft tal van andere beroemde tuinen aangelegd. De rondleiding start om 14.00 uur en duurt op zich ruim een uur tot vijf kwartier. Startpunt parkeerplaats nr.1 bij de nieuwe Wintertuin. Daar is ook een fietsenstalling.
Voor deze rondleiding dient u zich vooraf aan te melden via de Orangerie: info@orangeriemattemburgh.nl of T 0164-660834.

Natuurmiddag kleuters

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar wordt bij bezoekerscentrum de Kraaijenberg aan de Faurestraat in Bergen op Zoom een middag georganiseerd over zon en wind. Op woensdag 21 augustus wordt met de kinderen bekeken wat er met de zon en wind gedaan kan worden, zoals het opwekken van zonne- en windenergie. Dit aan de hand van een rollenspel, samen zon en schaduw onderzoeken en ervaren, een thermometer en windmolentjes maken en uitproberen hoe ze werken. Aanmelden via www.brabantslandschap.nl

Bloemenperk op Mattemburgh
Afbeelding