Afbeelding
Foto:

Woensdrechtse wielerstrijd en raadsrace

HUIJBERGEN - Wielrenners met en zonder licentie uit de gehele wielergemeente Woensdrecht gaan zaterdagavond 24 augustus in Huijbergen strijden om wie daar als eerste over de finishstreep in de Dorpsstraat gaat. De renners worden om 19.00 uur weggeschoten door de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen voor een wedstrijd over 40 kilometer. Voorafgaand aan het kampioenschap is er de raadsrace.

De zes Woensdrechtse politieke partijen sturen elk een ploeg van 5 renners naar Huijbergen om te laten zien welke partij buiten de raadszaal de sterkste is. De raadsrace begint om 18.30 uur.

Kermis en braderie

De Huijbergse kermis is op 23, 24 en 25 augustus en de braderie wordt gehouden op zondag 25 augustus. De braderie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur De kermis op het kerkplein is op vrijdag geopend van 15.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag van 13.00 tot 22.00 uur en op zondag van 11.00 tot 20.00 uur. De kermis heeft dit jaar 10 attracties.

Op zondag is er een vrijmarkt voor de Huijbergse jeugd die tweedehands en afgedankte spulletjes aan de man kan brengen. De vrijmarkt is enkel en alleen bedoeld voor de Huijbergse jeugd. Opgeven dient voor 22 augustus te gebeuren bij Wil de Jong, T 0164-642110, E jongbazuin@gmail.com

Zondag is de gehele dag het Wilhelmietenmuseum geopend met een tentoonstelling over muziek in Huijbergen. Ook de molen Johanna is geopend voor het publiek. Op de terrassen is er de gehele zondag live muziek. Op het terras bij Fleurian is er een optreden van De Baloren. Op het terras van De Kroon is er een optreden van Anita & Ed. Op zaterdagavond is er bij De Kroon een optreden van de pop/rockband Hoghead. Ook op het terras bij Vaders Hoefke is er muziek.

Stratenloop Diomedon over vernieuwd parcours

REGIO - Op dinsdag 27 augustus houdt SV Diomedon in Steenbergen voor de twaalfde keer de jaarlijkse stratenloop. Dit jaar met een geheel vernieuwd parcours!

Dit in verband met de verbouwing van gemeenschapshuis de Vaert in Welberg. Daarnaast bleek het voor steeds meer bewoners een probleem dat een groot deel van hun dorpskern voor een paar uur was afgesloten. Van de nood is een deugd gemaakt en de vereniging presenteert dan ook de nieuwe route van en naar het gemeentelijk sportpark aan de Seringenlaan. Op de website van Diomedon is te zien hoe het parcours loopt. De 10 km start om 19.30 uur en enkele minuten later zal de 5 km van start gaan. Als iedereen de atletiekbaan heeft verlaten, wordt er voor de jeugd een loop van 1200 meter op de atletiekbaan gehouden. Inschrijven kan via www.diomedon.nl of op dinsdagavond tot een kwartier voor aanvang.

Beweegbeurs voor ouderen op Alzheimerdag

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op zaterdagmiddag 21 september aanstaande wordt in de Raayberg in Bergen op Zoom een Beweegbeurs voor ouderen georganiseerd in het kader van Wereld Alzheimerdag. Het programma duurt van 13.30 tot 16.30 uur.

Het thema voor de Wereld Alzheimerdag is "Bewegen en dementie", omdat bewegen voor iedereen, maar in bijzonder voor ouderen en mensen met dementie, eigenlijk een "must" is. Bewegen is goed voor lijf en leden en wat goed is voor ons hart, is ook goed voor ons brein. Alle (sport)verenigingen staan open voor oudere leden, of het nu om tennis, jeu de boules, biljarten, wandelen, fietsen is en zelfs voetballers blijven het "wandelend" doen, zo geven zij aan. Daarom kunnen 21 september verenigingen en andere organisaties zich presenteren. T 06-34540835.

Afbeelding
Afbeelding