Afbeelding
Foto:

De Werkgroep Dementievriendelijke gemeente Woensdrecht (DVG) organiseert op zaterdag 28 september aanstaande het 'Weet je nog Festival' in MFC Kloosterhof te Hoogerheide. Het start om 12.00 en duurt tot 16.00 uur. Dus noteer in uw agenda!

Deze middag vol informatie, ontspanning, muziek en herinnering is er voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en familie, maar ook voor buurt- en dorpsgenoten, ondernemers, winkeliers, horecaondernemers en iedereen die meer wil weten over dementie.

Informatie

Tijdens 'Weet je nog Festival' kunt u veel informatie opdoen over dementie. Denk aan hoe u signalen op tijd kunt herkennen, hoe u om kunt gaan met dementie en hoe u langer zelfstandig kunt blijven wonen. U kunt kennismaken met casemanagers dementie, wijkzusters, cliƫntondersteuners, mantelzorgondersteuners, Huis van morgen, de Alzheimerstichting en vele anderen die u kunnen helpen of informeren.

Vermaak

Daarnaast is het een leuke middag met muzikale omlijsting: er is aandacht voor bewegen onder begeleiding van een buurtsportcoach, er kan er worden gedanst en met een duofiets gereden worden. Ook de Kanniemeermeisjes-Vergeetmenietjes zorgen voor amusement. Aan het einde van de middag wordt er een verrassingspakket verloot onder alle bezoekers.

Nieuw in bibliotheek Hoogerheide:

Geheugenhuis!

Op 28 september opent in de bibliotheek, het Geheugenhuis. Dit is een informatiepunt voor iedereen die meer wil weten over dementie. Hier vindt u voor een breed publiek, dus voor jong en oud, informatie over dementie. Dit kunt u inzien, maar ook lenen, denk aan prentenboeken en leesboekjes voor de jongste kinderen, leesboeken, websites en informatieve boeken voor jeugd en romans, websites en contactgegevens van instanties voor volwassenen.

Met dank aan

Het 'Weet je nog Festival' wordt georganiseerd en is een initiatief - of beter nog - een co-productie van: BWI, tanteLouise, TWB, Alzheimer West-Brabant, Kring KBO Woensdrecht, GGD west Brabant, Bibliotheek Het Markiezaat/Hoogerheide, het Dementienetwerk West-Brabant en gemeente Woensdrecht. Het doel van de werkgroep DVG is meer kennis, omgang en begrip te verspreiden over en voor de mens met dementie. Dit is hard nodig, want volgens stichting Alzheimer-Nederland stijgt het aantal mensen met dementie in de gemeente Woensdrecht van 363 in 2015 naar 626 in 2030.