Richard Verdult hoorde tijdens zijn vakantie in Spanje dat hij tot de grote kanshebbers behoorde bij het Tourspel.
Richard Verdult hoorde tijdens zijn vakantie in Spanje dat hij tot de grote kanshebbers behoorde bij het Tourspel. Foto:

Wielerquiz bij prijsuitreiking Tourspel

HALSTEREN - Café-zaal Tivoli aan de Dorpsstraat 84 in Halsteren staat vrijdag 2 augustus in het teken van de jaarlijkse Wielerquiz.

Traditiegetrouw kunnen wielerliefhebbers hun kennis komen testen bij de prijsuitreiking van het de Kock Tweewielers Tourspel. Iedereen is van harte welkom, aanvang is 20.00 uur.

Editie 2019 van het Tourspel is gewonnen door Bep Tielemans, die ieder jaar deelneemt onder de namen 't Lopertje en 't Fietsertje. Door 30 punten te scoren met juist voorspelde truien werden 'De kip met de rode stippen' en 'De Kannebuis 1' naar de tweede en derde plaats verwezen. Bep vertelt: "Ik heb met 't Lopertje gewonnen door een flinke dosis geluk, inschakelen van vrienden en bekenden én een beetje wielerkennis. In eerste instantie had ik Demare in mijn rennersploeg staan, omdat die niet startte kwam Wout van Aert op mijn lijst terecht. En laat die nou juist een hoop punten bij elkaar fietsen." Aan het de Kock Tweewielers Tourspel namen dit jaar 142 wielerliefhebbers deel. De volledige uitslag is te vinden op: www.halsterse-zuidwestkrant.nl en bij de deelnemende horecazaken. Vrijdagavond is de prijsuitreiking, die wordt voorafgegaan door de wielerquiz. Deze quiz is samengesteld door Kees Simons en bestaat uit vijftig uiteenlopende wielervragen. Mensen die mee willen doen, kunnen zich kosteloos aanmelden bij Diana of René van café-zaal Tivoli.

Foto's: Ex-winnaar John Hage werd tweede; winnares Bep Tielemans.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding