Jeugdland bij Romeinen

HOOGERHEIDE - Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 augustus is het 'Jeugdland bij de Romeinen'. De opening is van de jaarlijkse kindervakantieweek is maandag om 09.30 uur, en de week eindigt gezamenlijk met ouders/verzorgers op vrijdag om 13.30 uur. Locatie is Kooiweg 30 te Hoogerheide.

Natuur/stads-excursie

BERGEN OP ZOOM - Voor zondag 4 augustus organiseert IVN-Groene Zoom een natuur/stads-excursie langs de voormalige moervaart 'De Zoom', in combinatie met een korte stadsroute richting Grote Markt. Aanvang is 10:00 uur bij de de splitsing Smitsvest-Garnizoenspad. De excursie duurt ruim anderhalf uur. Natuurgidsen zijn Annie Bovee en Louis Mouwen.

Rolstoeldriedaagse

HOOGERHEIDE - Vanwege slechte weersomstandigheden kon de jaarlijkse rolstoeldriedaagse vanuit zorgcentrum Heideduin in Hoogerheide onlangs niet doorgaan. Op woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 augustus echter worden drie verschillende routes afgelegd. Vrijdag rond 19.30 uur is de huldiging op het Ouwe Raedthuysplein.

Boeken Vrijmetselarij

BERGEN OP ZOOM - Op zondag 4 augustus wordt tussen 13.30 en 16.30 uur de maandelijkse boekenmarkt gehouden in het Logegebouw van de Vrijmetselarij, Engelsestraat 30 in Bergen op Zoom.

Het Rondje van de Graaf

HOOGERHEIDE - Op woensdag 7 augustus wordt alweer de laatste themarondleiding "Het Rondje van de Graaf" van dit seizoen gegeven. Er wordt om 14.00 uur op Mattemburgh gestart. De rondleiding duurt ruim anderhalf uur. Kosten €9,00 per persoon, inclusief koffie/thee en Mattemburghkoek. Vooraf aanmelden via: E info@orangeriemattemburgh.nl of T 0164-66 08 34.

Expositie Tienen Arsis

BERGEN OP ZOOM - REGIO - In Galerie Arsis zijn in de maand augustus schilderijen te zien van Marcel van Tienen uit Tholen. De opening is zaterdag om 15.30 uur aan Sint Annastraat 10 in Bergen op Zoom.

Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers

REGIO - Natuurmonumenten zoekt een vrijwillige gastheer/gastvrouw voor het Infopunt van het bijzondere natuureiland Tiengemeten. Ook is daar een vrijwilliger Speelnatuur nodig. www.vrijwilligersinformatiepunt.nl.

Hel van de Pin

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Bij de 66-ste Hel van de Pin gaat de ploeg Pins Verzet flink uitpakken: diverse oud-profs verschijnen op dinsdag 6 augustus aan de start van het wielerevenement in de Wouwse Plantage. De historische kermiskoers met honderden deelnemers in diverse categorieën op 'gewone' fietsen start vanaf 13.00 uur. Zondag 4 augustus is de toertocht. Aanmelden via E: info@hoevekestijn.nl