Gewond bij ongeval A4

LEPELSTRAAT - Bij een eenzijdig ongeval op de A4 tussen Lepelstraat en Halsteren zaterdagmorgen rond half acht is één persoon gewond geraakt. De auto is vermoedelijk over de kop geslagen. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. De bestuurder kon het voertuig zelfstandig verlaten en is door de ambulancedienst met overgebracht naar het ziekenhuis.

Storing bij BASF

ZUIDWESTHOEK - Vrijdag aan het einde van de middag heeft zich een technische storing voorgedaan in de steamcracker installatie bij BASF Antwerpen, net over de grens van Nederland. De storing was vrij snel onder controle, zo liet het bedrijf. Affakkelen was 48 uur lang nodig. Dit was als een grote oranje gloed te zien in de gemeentes Woensdrecht en Bergen op Zoom en in sommige delen van Zeeland. Fakkelen is een normale veiligheidsprocedure bij een storing of onderhoud. Het is nodig om de procesgassen op een veilige en milieuverantwoorde manier te evacueren uit de installatie. Zo laat het Belgische bedrijf in een reactie weten.

Hennepkwekerij

LEPELSTRAAT - De politie heeft vrijdag in Lepelstraat een hennepkwekerij met ruim 1100 planten geruimd. Er werden drie personen aangehouden, waarvan er één nog probeerde te vluchten door een weiland in te rennen. Een gespecialiseerd bedrijf is ter plaatse gekomen om de hennepkwekerij te ruimen.

Auto in brand

WOENSDRECHT - Vrijdagavond is op de A4 bij Woensdrecht door nog onbekende oorzaak een personenauto in de sloot beland en in brand gevlogen. De politie en brandweer hebben het gewonde slachtoffer op de parallelweg van de A4 aangetroffen. De opgeroepen traumahelikopter is boven de plaats van het ongeval afbesteld. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

Bingomiddag

HOOGERHEIDE - KBO Hoogerheide/Woensdrecht houdt vrijdag 26 juli weer een bingo in café-zaal de Boulevard, Raadhuisstraat 119 te Hoogerheide. Aanvang is 13.30 uur en iedere bingoliefhebber vanaf 50 jaar is van harte welkom. Tijdens de pauze is er een loterij met mooie prijzen.

'Lepelstraat verdient een eigen herdenking'

LEPELSTRAAT – Maarten van Eekelen en Betsy de Kock vinden dat ook Lepelstraat als kleinschalige dorpskern 75-jaar Bevrijding in oktober op gepaste wijze moet herdenken. Een werkgroep met vertegenwoordigers uit de Lepelstraatse samenleving is eind juni van start gegaan met het opzetten van een programma, bestaande uit een herdenkingsdienst en lokale (tijdelijke) expositie. Nadere info hierover volgt. Bekende verhalen van Lepelstraats grondgebied zijn die over Rini Elling en over het opblazen van de monumentale 65-meter hoge kerktoren van de Antonius van Paduakerk. De werkgroep roept inwoners op om extra input te geven voor een tijdelijke expositie, in de vorm van oude foto's, documenten, voorwerpen en natuurlijk verhalen. Contact opnemen kan met Maarten van Eekelen T 0164-684470, E maartenvaneekelen@kpnmail.nl of Betsy de Kock T 06-14494404, E betsy.dekock@home.nl).

Eind juli zal de werkgroep de data voor een herdenkingsdienst vaststellen en ook voor de start en locatie van de expositie.