Afbeelding
Foto:

Slagwerkers Hit-it gehuldigd vanuit gemeente

HOOGERHEIDE/HUIJBERGEN - Wethouder Lars van der Beek huldigde afgelopen week liefst twee leden van slagwerkgroep Hit-it van muziekvereniging St. Cecilia uit Huijbergen die meededen aan het Nederlands kampioenschap slagwerk voor solisten: Goort Buijtenweg en Esmee de Baat.

Om deel te mogen nemen aan het Nederlands kampioenschap moesten zij in diverse voorrondes eerst minimaal 85 punten halen. De muziek mochten ze zelf uitzoeken en deze hebben ze onder leiding van hun instructeur Wil Veeke volop geoefend.

Goort en Esmee werden door een tweekoppige jury op vijf verschillende onderdelen beoordeeld. Goort trommelde in de derde divisie. Na 1 minuut en 50 seconden en met zijn behaalde 88 punten mocht hij zich Nederlands kampioen noemen.

Esmee kwam uit in de vierde divisie en trommelde 2 minuten en 9 seconden waarmee zij 90 punten behaalde, zij werd derde.

Na hun beoordeling kregen zij van de jury een persoonlijk advies mee. Goort moet wat minder gehaast trommelen en Esmee moet werken aan haar langere roffel van hard naar zacht. Hij moet nog zachter en ze moet hem niet te snel af laten glijden. Uiteraard gaan zij daaraan werken. Goort is over naar de tweede divisie en Esmee naar de derde divisie.

Bij Goort is het trommelen niet met de paplepel ingegeven. Hij vond als vijfjarige de drumband die voorop in de carnavalsoptocht liep geweldig. Dat wilde hij ook. De vriendin van zijn moeder wees hen erop dat er in Huijbergen een slagwerkgroep was.

Esmee daarentegen kreeg het muziekmaken mee in haar genen van zowel vaders- als moeders kant. Ook zij is begonnen op haar vijfde.

Deze keer ontvingen de gehuldigden geen bloemen, maar heel toepasselijk een trommel (met snoep) en Goort kreeg daarbij een 'gemeente Woensdrecht' rugzak.