Afbeelding
Foto:

Inschrijving voor 60-PLUS HTV Tennistoernooi

HALSTEREN - Vanaf dinsdag 13 augustus tot en met vrijdag 16 augustus organiseert het 60-PLUS comité van de Halsterse Tennisvereniging voor haar eigen leden het 60-PLUS toernooi.
Het belooft voor de negende maal een gezellige week te worden waarin de deelnemers met en tegen leeftijdsgenoten tennissen, samen lunchen en samen borrelen. HTV nodigt al haar 60-plus leden uit zich hiervoor in te schrijven door middel van het inschrijfformulier dat zij reeds ontvangen hebben. Dit dient voor 4 augustus te gebeuren. Er kan alleen individueel ingeschreven worden. De deelnemers worden door de organisatie aan een tennispartner gekoppeld. Men kan inschrijven voor drie onderdelen, te weten damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel. De speeltijden liggen iedere dag tussen 9.00 uur en 15.50 uur. Tussen de middag krijgen alle deelnemers die zich hiervoor hebben aangemeld een gratis lunch aangeboden door de lokale supermarkt. Om geen uitputtende partijen te krijgen, bestaat een wedstrijd uit 45 minuten. De finales vinden plaats op vrijdagmiddag 16 augustus. De organisatie is in handen van Froukje Overeem, Ad van der Linden, Thijs Koppers en Wim Speek.


Vrienden van HTV Live

Op een tropische zaterdag vorige week stond bij de Halsterse Tennis Vereniging Vrienden van HTV Live op het programma. Een extraatje voor alle leden, vrijwilligers en sponsoren. Een van de doelen van deze dag was ledenwerving. Voorzitter Marco van Elzakker van HTV licht desgevraagd toe: "HTV telt nu tegen de 700 leden, maar jaren terug waren dat er nog bijna 900. Aan een zomerchallenge, gratis clinics tijdens Vrienden van HTV Live door Martijn van den Berg, onder andere met G-tennissers en een demonstratie van ons eerste dames topteam hopen we nieuwe leden over te houden." Meer foto's op: www.halsterse-zuidwestkrant.nl

Bestuur Stichting Facilitair Bedrijf stopt ermee

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Het bestuur van de Stichting Facilitair Bedrijf (FB) Bergen op Zoom heeft besloten ermee te stoppen. Het bestuur heeft veelvuldig overleg gevoerd en meerdere scenario's voor de toekomst bekeken. Eindconclusie is echter dat men geen mogelijkheid ziet om tot een sluitende begroting te komen.

De terugloop van subsidiegelden is daar volgens het stichtingsbestuur een van de oorzaken van. Afgelopen vrijdag zijn de gemeente en direct betrokkenen geïnformeerd over dit besluit. De stichting betreurt de ingrijpende maatregel, maar ziet geen andere mogelijkheden. Er wordt nu in kaart gebracht wat de gevolgen zijn en er wordt gezocht naar een andere invulling van de diensten van het Facilitair Bedrijf.

Volgens wethouder Evert Weys wordt er samen met het bestuur van de Stichting Facilitair Bedrijf gekeken om de dienstverlening naar de clubs zoveel als mogelijk op peil te houden. Dat wordt gezien als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De gezamenlijke inspanning is er met name op gericht om het rijke culturele veld in Bergen op Zoom en omstreken zo goed als mogelijk te blijven ondersteunen. De gemeenteraad van Bergen op Zoom is via een brief op de hoogte gesteld van het besluit van het bestuur van het FB. Datzelfde gebeurt met de clubs die gebruik maken van de ondersteuning van het FB.

Wandeling bij avondrood in de Dintelse Gorzen

REGIO - Natuurmonumenten houdt op vrijdag 12 juli van 19.30 tot 22.30 uur een wandeling bij avondrood in natuurgebied Dintelse Gorzen. Tijdens deze avondwandeling geniet je van het laatste gezang van de vogels, de weidse vergezichten en de overgang van dag naar nacht. Een bijzondere natuurbeleving! Start van deze avondwandeling is bij de parkeerplaats van de Dintelse Gorzen aan de Vlietdijk (2-4) in Dinteloord. Inschrijven is verplicht en kan via www.natuurmonumenten.nl/dintelse-gorzen.

Puzzel- en oriëntatietocht auto's en motoren

THOLEN - Op zaterdagmiddag 13 juli organiseert Motor- en autoclub Tholen een leuke en ontspannende puzzel- en oriëntatietocht voor auto's en motoren, waarvoor iedereen wordt uitgenodigd. Deze 'Van 't Hof Aluminium rit' wordt verreden over de landwegen en dijken tussen Poortvliet en Tholen en is geschikt voor elke deelnemer. Er wordt gereden in de A-klasse (ervaren deelnemers volgens DRR van het NRF-reglement) en er is een aparte klasse voor puzzelaars aan de hand van het puzzelreglement van de drie Zeeuwse autoclub's. Inschrijven van 13.30 tot 14.00 uur, start vanaf 13.45 uur bij "De Meulvliet", Zoekweg 8 te Tholen. www.mactholen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding