De 22 deelnemende ploegen

De 18 World Tour-teams moeten verplicht starten. In alfabetische volgorde; AG2R-La Mondiale, Astana, Bahrein-Merida, BORA-hansgrohe, CCC, Deceuninck-Quick Step, Dimension Data, EF Education First, Groupama-FDJ, Team Ineos, Jumbo-Visma, Katusha-Alpecin, Lotto-Soudal, Mitchelton-Scott, Movistar, Team Sunweb, Trek-Segafredo, & UAE Team Emirates. Organisatie heeft de wildcard verstrekt aan; Arkéa Samsic, Cofidis, Total Direct Energie (3 Franse ploegen) & het Belgische Wanty-Groupe Gobert. Elk team telt 8 renners.

Truien / klassementen

Algemeen klassement uiteraard de Gele Trui (viert het eeuwfeest), Puntenklassement Groene Trui, Bergklassement de Bolletjestrui & voor beste jongere is er de Witte Trui. Verder het ploegenklassement en de strijdlustigste renner.

De financiën

Het zijn en blijven profs dus de geldelijke beloning is zeker belangrijk. De eindwinnaar ontvangt €500.000,--. Groene Trui krijgt €25.000,--, Bolletjestrui levert hetzelfde bedrag op en Jongerenklassement €20.000,-- Ploegenklassement brengt toch mooi €50.000,-- in het laatje en Prijs voor de Superstrijdlust is goed voor de som van €20.000,--. Daarnaast zijn er natuurlijk de dagprijzen voor de etappes en alle nevenklassementen.

De Bezemwagen