Koersbal in de Wittenhorst in Halsteren waar onlangs ook een regionaal toernooi plaatsvond.
Koersbal in de Wittenhorst in Halsteren waar onlangs ook een regionaal toernooi plaatsvond. Foto:

'Vrolijke Koersballers' wint koersbalcompetitie

HALSTEREN - REGIO - In de regio is het afgelopen jaar door acht teams deelgenomen aan wedstrijden. Drie teams uit St. Willebrord, twee uit Roosendaal en twee teams uit Halsteren hebben sportief gestreden om elke punt. Alle teams spelen een wedstrijd uit en een wedstrijd thuis.
Samen met de Koersbalgroep uit Steenbergen zijn we in 1996 de "Regionale Koersbalcompetitie West Brabant "gestart en heeft dat al die jaren plaats gevonden. De prijsuitreiking was traditiegetrouw in Roosendaal bij de Vriendenkring. De eerste prijs ging naar team 1 van de "Vrolijke Koersballers" uit Halsteren met 16 wedstrijdpunten en 1064 scorepunten; de tweede prijs was voor "Vriendenkring 1" uit Roosendaal met 16 wedstrijdpunten en de derde prijs was voor Willebrord 3 met 14 wedstrijdpunten.
Het was een mooi resultaat en de uitslag bewijst ook dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn.
Elke dinsdag vanaf 13.30 uur hebben de Vrolijke Koersballers hun oefenmiddag in de Wittenhorst in Halsteren. Eenieder kan kijkje komen nemen, ook een balletje laten rollen en wellicht de groep komen versterken.

Koor Bittere Tranen wordt dementievriendelijk

BERGEN OP ZOOM - REGIO - In mei vierde Bittere Tranen, het eerste smartlappenkoor uit Bergen op Zoom, haar 20-jarig bestaan. Leden en oud leden stonden stil bij hun gezamenlijke geschiedenis en vooral bij de onderlinge betrokkenheid waar het koor om bekend staat.
Vanwege die betrokkenheid op elkaar spreken koor en bestuur steeds uit: "Elk lid doet er voor ons toe en we zullen er alles aan doen om de leden binnenboord te houden en ook actief meezingend, ook al gaat het op een bepaald moment wat moeizamer." Een mooi voorbeeld daarvan is de uitgesproken ambitie om te zorgen dat het koor een dementievriendelijke status krijgt ofwel, anders gezegd: "Als koor zorgen we ervoor dat we ook onze ouder wordende leden, die geheugenproblemen gaan krijgen en de pech hebben om belast te worden met een vorm van dementie, zolang als maar enigszins mogelijk is, bij de groep houden en mee laten zingen." In het kader van de feestmiddag is een loterij gehouden onder de aanwezigen met als bedoeling om de opbrengst vervolgens aan te reiken aan de organisatoren van het Alzheimercafe Bergen op Zoom en de werkgroep die in de stad extra inspanningen levert om te komen tot een dementievriendelijke samenleving in Bergen op Zoom. Op onderstaande foto is te zien dat Maria Mens tijdens de bijeenkomst van het Alzheimercafé namens het koor Bittere Tranen een cheque van €680,00 uitreikt aan Raymond van Oosterbos en Martien van Leeuwen. Zij zegden toe dat zij deze donatie gaan inzetten voor de organisatie van een Beweegbeurs, op Wereld Alzheimerdag, zaterdag 21 september.

Toerclub Central fietst zondag de Wildertroute

HALSTEREN - De schoolvakanties zijn inmiddels begonnen en wij zijn nou al bruin. Binnen enkele weken zijn we tijdens het fietsen verkleurd. De tocht van aanstaande zondag 7 juli is 80 kilometer en heeft een internationaal tintje. Er wordt richting Kalmthout gefietst. Vertrek is om 08.30 uur bij Cafetaria Plaza in de Dorpsstraat in Halsteren. Zie ook: www.toerclubcentral.eu

Afbeelding