Afbeelding
Foto:

Boulevard krijgt beweegtuin

BERGEN OP ZOOM - REGIO - De gemeente Bergen op Zoom slaat een nieuwe weg in als het gaat om de mogelijkheden tot spelen en bewegen in het gebied aan de Boulevard. Dat gebeurt met de komst van een beweegtuin waar jong en oud geheel gratis kunnen spelen en bewegen.

Zowel speel- als beweegtoestellen krijgen een plek rondom het zwembad. De nadruk komt te liggen op een nieuw concept waarbij spel en plezier gekoppeld worden aan gezondheid, welzijn en prestatie. Alle grondvormen van bewegen zijn hierbij aan de orde: klimmen, klauteren, balanceren en lopen.

In heel Nederland worstelen gemeenten met de uitdaging hoe ze hun inwoners meer aan het bewegen krijgen. Bergen op Zoom is al enkele jaren aan de gang met het project Boulevard in Beweging. Hiermee wordt bijgedragen aan een aantrekkelijk woon- en leefklimaat, een hoger voorzieningenniveau, meer reuring op de boulevard, meer bezoekers en een impuls aan een gezonde leefstijl en sociale samenhang.

Er wordt toegewerkt naar een zwembad, waar verschillende functies worden geïntegreerd. Concreet betekent dit dat naast de renovatie van De Schelp, de buitenruimten van het zwembad worden ingericht als beweegtuin (skills garden). Hierin komen spelen en bewegen op een vernieuwende manier samen. De keuze voor de aanleg hiervan is de uitkomst van een participatietraject. Daarbij is ook goed gekeken welke spelelementen door bezoekers van de huidige stadsspeeltuin het meest werden gewaardeerd.

De unieke combinatie van functies in en rondom de Schelp (een compleet gerenoveerd zwembad, een spraypark, een upgrade van de horeca, een beweegtuin), samengevoegd met de organisatorische competenties van de F!tfabriek, maakt dit in potentie een gouden combinatie. Naar de mening van de gemeente Bergen op Zoom kan De Schelp zich regionaal profileren als een kloppend hart voor vitaliteit en bewegen.

Omdat nu de mogelijkheid ontstaat om bij De Schelp aan de gang te gaan met sport en spel, ziet het college van B&W niet langer de noodzaak om de verliesgevende stadsspeeltuin aan de Gertrudisboulevard open te houden. Deze speeltuin blijft overigens dit seizoen gewoon geopend tot en met de herfstvakantie dit jaar.

Afbeelding
Afbeelding