Afbeelding
Foto:

Het Ministerie van Eten & Drinken

Samen met mijn schoonmoeder zit ik in de prachtige historische stadstuin van het Ministerie van Eten & Drinken, departement Bergen op Zoom. Aan deze 'verborgen' stadstuin, ook wel het 'buitenhof' genoemd, is zichtbaar veel aandacht besteed; alle boompjes en plantjes om mij heen zijn goed onderhouden en creƫren een gezellige zomerse sfeer. Het meubilair is heel mooi en er staan alvast heaters klaar voor wanneer het af gaat koelen. Van de 110 zitplaatsen zijn er niet veel tafels meer vrij. Dat zegt alvast iets goeds!

Wanneer we een mooi plekje in de stadstuin krijgen toegewezen, wordt er een plankje met fingerfood voor ons neergezet en wordt ons drinken ingeschonken. Een tijdje later worden er verse broodjes met boter geserveerd en wordt ons verteld dat de barbecues straks aan gaan. Vandaag is namelijk een speciale dag, want het restaurant heeft een Surf & Turf event georganiseerd. Dit betekent dat we de hele avond onbeperkt entrecote en gamba's van de barbecue kunnen eten. We hebben er zin in!
We krijgen vooraf eerst nog een aspergesoepje, geserveerd in een halve kokosnoot. Onwijs leuk en natuurlijk ontzettend lekker, want het is inmiddels algemeen bekend hoe dol ik ben op asperges. Tijd voor de barbecue! We mogen zelf met ons bord richting de barbecue lopen waar de gamba's en de entrecotes klaargemaakt worden. Bij de sauzenbar kies ik mijn favoriete saus uit en van de saladetafel neem ik de overheerlijke eiersalade met een stukje bacon mee. Wanneer we terug aan tafel zitten wordt er nog een schaal met frietjes en zelfgemaakte mayonaise neergezet.

Wanneer het tijd is voor het dessert, komt er een kar onze kant opgereden en wordt het nagerecht letterlijk aan onze tafel gemaakt. Super leuk! We krijgen een heerlijk tiramisu-nagerecht met room, een stukje chocolade en een koekje. Genieten!

Als er een plek is waar het concept tot in de puntjes is doorgevoerd, is het hier wel. Niet alleen binnen in het restaurant, waar de zitplaatsen letterlijk blauwe zetels zijn, maar ook in de beleving. Zo kom je tijdens een plaspauze bij het Ministerie van Gedane Zaken terecht, zorgen de Ministers van Gastvrijheid en Culinaire Zaken er samen voor dat je onwijs lekker eet en je niets tekort komt en wordt de rekening gepresenteerd in een blauwe envelop.

Mijn schoonmoeder en ik hebben onwijs genoten van de gezelligheid en het lekkere eten. Bedankt Falco, Waggie en alle anderen die hebben bijgedragen aan deze top avond. Mijn complimenten!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding