Comfortzone

Kennissen van ons, een echtpaar van rond de vijftig, kwamen vorige week bij ons langs om te vertellen over hun vakantie: hij stond van top tot teen onder de uitslag en zij was een kilo of zes afgevallen. Tijdens de vakantie had ze een hardnekkige diarree opgelopen en met de juiste medicijnen was ze terug in Nederland nu redelijk aan het herstellen. Toch hadden ze 'het leuk gehad' onder de brandende Portugese zon, ruim 35 graden en in een hotel waar van alles en nog wat op aan te merken viel. Lang leve de vakantie!
Wat ben ik blij dat ik niet hoef. Ik ben nogal gesteld op mijn comfortzone: een lekker bed, een ruim bad en een omgeving die ik goed ken. Van mijn laatste vliegvakanties kan ik me herinneren dat ik na een paar uur wachten als een rolmops in een veel te klein stoeltje moest gaan zitten. Ik was na de vakantie altijd weer zo blij als een kind wanneer ik naar huis mocht.
Een paar jaar geleden heb ik besloten de geneugten van mijn dagelijks leven nooit meer in te ruilen voor een hoop oncomfortabel gedoe. Een andere omgeving, de wereld verkennen en er even helemaal uit zijn, ik gun het iedereen van harte. Als je mij maar met rust laat ...

Ton Tielemans