Besluiten college Bergen op Zoom

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Burgemeester en wethouders hebben onder meer als volgt besloten:

Wijzigen bestemming Tholenseweg 22

Het college verleent in principe medewerking aan het wijzigen van de bestemming van een perceel grond aan de Tholenseweg 22 in Halsteren van een agrarische naar een bedrijfsbestemming. Het college sluit met de aanvrager een overeenkomst waarin expliciet de randvoorwaarden en vereiste verbeterpunten zijn aangegeven waaraan het wijzigingsplan moet voldoen. Zo moet de aanvrager een nadere uitwerking overleggen en voldoen aan voorwaarden als de sloop van overtollige bebouwing, het betalen van leges en ruimtelijke kwaliteitsverbetering. Daarnaast staan er in de overeenkomst afspraken over kostenverhaal en planschade.

Beweegtuin aan Boulevard

Het college stemt in met de realisatie van een Beweegtuin (Skills Garden) als onderdeel van de doorontwikkeling van de Boulevardzone. Zowel speel- als beweegtoestellen krijgen een plek rondom het zwembad De Schelp. De nadruk komt te liggen op een nieuw concept waarbij spel en plezier gekoppeld worden aan gezondheid, welzijn en prestatie. De Beweegtuin wordt gefinancierd vanuit het krediet Boulevard in Beweging (recreatieve trekpleister).

Aanpak Regionale Energie Strategie

Het college stelde het Plan van Aanpak voor de totstandkoming van de Regionale Energie Strategie West-Brabant vast. Als regio moet uiterlijk binnen een jaar na vaststelling van het Klimaatakkoord in Den Haag worden aangegeven hoe de regio kan bijdragen aan de nationale doelstellingen tot de opwekking van duurzame energie en het gebruik van warmte. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met maatschappelijke partners en inwoners. De uitkomsten van de regionale energiestrategie dienen ook als bouwstenen voor lokale plannen en projecten.

Doorontwikkeling Jeugdzorgplus

Het college stemt in met de visie doorontwikkeling Jeugdzorgplus en de inkoopstrategie Jeugdzorgplus 2020 en verder in samenwerking met de regio's Zeeland en West-Brabant Oost. De drie regio's borduren voort op verdere transformatie van Jeugdzorgplus en inhoudelijke doorontwikkeling om te voorkomen dat jeugdigen veelvuldig en langdurig binnen deze voorzieningen worden geplaatst. Om deze transformatie te bewerkstelligen kopen de drie regio's vanaf 2020 de Jeugdzorgplus op kleinere schaal in.

Aanbesteding herhuisvesting Bouwclubs

Het college besluit niet over te gaan tot het gunnen van een bouwopdracht om tot een nieuwe huisvesting voor de Vastenavendbouwclubs en de Stichting Vastenavend Bergen op Zoom te komen. Op verzoek van de convenantpartners Stichting Vastenavend, Stichting Halwana en Stichting Bergse Bouwers wordt een aangepast Programma van Eisen opgesteld dat aansluit bij het eerder genomen raadsbesluit.