Afbeelding
Foto:

Variatie bij Brabantse Wal Midzomerconcert buiten

HOOGERHEIDE - Harmonie de Scheldezonen uit Hoogerheide presenteerde zaterdagavond met succes haar 16e Brabantse Wal midzomerconcert.

Elk jaar wordt geprobeerd om het concert buiten te houden, maar het grillige weer in Nederland heeft er vaak voor gezorgd dat het optreden in MFC De Kloosterhof moest plaatsvinden. Afgelopen zaterdag waren de weergoden de vereniging goed gezind. Bij een heerlijke temperatuur en onder grote belangstelling van bezoekers en passanten is het concert op het plein voor het gemeentehuis van Woensdrecht gehouden.

Het Brabantse Wal Midzomerconcert laat zien dat een harmonie niet alleen klassieke muziek kan spelen, maar dat het mogelijk is om het hele genre van pop/rock tot klassiek te laten horen. Het concert wordt gegeven door de harmonie in samenwerking met, wat begon als een gelegenheidsband, Leo & The Crickets. Zo kon er geluisterd worden naar muziek uit Les Miserables, oldies zoals Music en muziek van Abba, maar ook rockmuziek van Led Zeppelin, popmuziek van Bløf en Marco.

Hoogtepunt was de Soul Stamppot, ooit geschreven door Rob de Nijs en door de dirigent Judith van Boven bewerkt voor de harmonie. Hierbij ging Johan de Baat als kok een stamppot maken op de muziek tot grote hilariteit van het publiek en het orkest.

Zoals op deze avond te zien was, heeft de harmonie van De Scheldezonen een breed repertoire en voor elk wat wils. Dit maakt de vereniging voor iedereen toegankelijk en dat blijkt wel uit het feit dat er tijdens het concert werd vermeld dat er 7 nieuwe leden zijn bijgekomen dit jaar, zowel jong als oud.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de vereniging via de site www.descheldezonen.nl of info@descheldezonen.nl

Afbeelding