Afbeelding
Foto:

Eindfeest in teken van 'Vakantie'

HALSTEREN - De Sint Maartenschool uit Halsteren werd woensdag voor eventjes omgebouwd tot een dependance van Schiphol. Alle kinderen stonden in de vroege ochtend met koffers en paspoort klaar om zich in te checken op Sint Maarten Airport. Na een grondige bagagecheck en het controleren van de paspoorten konden de kinderen langs de gate om te beginnen aan een nieuwe reis die het team van Sint Maarten met haar leerlingen gaat maken.

Dit startpunt had alles te maken met het werken aan een nieuwe methode. De school heeft namelijk een proeftraject opgestart van de methode IPC. Deze methode is een vak-geïntegreerde methode, waarbij kinderen aan de hand van een thema zaakvakken aangeboden krijgen. Buiten het feit dat dit zorgt voor meer betekenisvolle lessen, intrinsieke motivatie en plezier, is er veel meer ruimte voor eigen inbreng en autonomie van de leerlingen en werken de kinderen gericht aan hun eigen talent. Tijdens dit proeftraject is de gehele school begonnen aan het thema: vakantie!

Ieder thema wordt geopend met een startpunt, zoals het inchecken op Sint Maarten Airport, en wordt ook toepasselijk afgesloten. Dit jaar staat het traditionele eindfeest van de school als afsluiting van het thema dan ook in het teken van: Vakantie!

Tijdens dit eindfeest krijgen de kinderen de kans om allerlei activiteiten te doen die te maken hebben met een bepaald land. Met andere woorden: ze gaan op wereldreis! Op woensdag 3 juli is er de gehele ochtend voor de kinderen van alles te doen in en rondom de school. Ook hierbij is er weer rekening gehouden met de verschillende talenten van de kinderen en is er voor ieder wat wils. Talentonwikkeling en feestvieren gaan dus hand in hand op de school.

Buurtbewoners en belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen op de school tijdens het eindfeest en om samen met de kinderen een ochtendje vakantie te vieren!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding