Kelvin van Til en Kristian de Wee kijken uit naar een mooie eerste editie van Volksabdij Bruist.
Kelvin van Til en Kristian de Wee kijken uit naar een mooie eerste editie van Volksabdij Bruist. Foto:

Volksabdij Bruist toont Bourgondisch Ossendrecht

OSSENDRECHT – De Volksabdij is een prachtige plek, en het nieuwe festival Volksabdij Bruist toont De Volksabdij op z'n allermooist. Op zondag 14 juli is het genieten geblazen van alles dat De Volksabdij, de regio en het leven mooi maakt. Het bruist nu al!

De Volksabdij ligt dan wel verscholen in de rustige bossen van Ossendrecht, maar het is een centrum van activiteit. Je kunt er heerlijk eten, drinken en relaxen, maar je kunt er ook vergaderen, overnachten en een mooiere trouwlocatie is niet denkbaar.

Bovendien vinden veel verenigingen hun thuis in De Volksabdij, en de natuur is er prachtig. Niet voor niks is De Volksabdij één van de Natuurpoorten van de Brabantse Wal.

Vanaf het terras kunnen wandelaars hun hartje ophalen op wandelroutes van 2,5 kilometer, 5 kilometer en 7 kilometer.

Lekkernijen

"We willen nog eens onderstrepen hoe mooi De Volksabdij is", zegt assistent-restaurantmanager Kelvin van Til. Samen met chefkok Kristian de Wee zorgde hij dat Volksabdij Bruist een uniek festival wordt. "We verwachten ongeveer achttien foodtrucks, die allerlei mooie gerechten en dranken laten zien. Bij de één kun je zelf een sapje persen op een fiets, bij de ander kun je friet proeven die is bereid met Oosterscheldewater en waar geen E-nummer aan te pas komt.
Maar er zijn ook nacho's, Mexicaanse en Indonesische gerechten en waarschijnlijk zelfs een foodtruck met veganistische lekkernijen", vertellen Kristian en Kelvin. Ze vullen aan: "En onze wijnleverancier komt vertellen over de mooiste wijnen en zelf verzorgen we een proeverij van kleine gerechtjes en ons mooie Volksabdij-bier."

Muziek

Livemuziek mag niet ontbreken op een festival als Volksabdij Bruist. Tussen 16.00 en 20.00 uur zorgen Belinda Hemelaar, het Duo Hopelijk en Big Willem voor de muziek.

Bovendien worden er elk uur mountainbikeclinics verzorgd door RSC De Zuidwesthoek en het Zuidwesthoek College, en op het kinderplein is er volop vermaak voor de kleintjes.

Genieten

Parkeergelegenheid is er meer dan voldoende. "Maar op de fiets naar de Volksabdij is het leukste, dan kun je nog beter van de omgeving genieten", zeggen Kelvin en Kristian.

Volksabdij Bruist start om 11.00 uur en is gratis toegankelijk. Kelvin en Kristian beloven alvast: "Volksabdij laat je de mooiste en meest bourgondische kant van Ossendrecht zien."

De Volksabdij & Restaurant De Blauwe Pauw
O.L.V. ter Duinenlaan 199
4641 RM Ossendrecht