Besluiten van B en W gemeente Bergen op Zoom

Vrachtwagenparkeren in Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom werkt al geruime tijd aan een oplossing voor de problematiek van het vrachtwagenparkeren in en rondom de gemeente Bergen op Zoom. Samen met partners wordt daarom gezocht naar lokale en regionale oplossingen. Coördinerend wethouder Patrick van der Velden blijft samen met regionale partners zoeken naar mogelijkheden om nabij de A4/A58 extra parkeergelegenheid voor vrachtwagens mogelijk te maken. In de gemeente Bergen op Zoom zelf zullen de huidige parkeer- en/of stopverboden op bedrijventerreinen worden uitgebreid.

Popmonument 2019

Het college heeft besloten een subsidie Culturele Activiteit toe te kennen aan Stichting PopMonument van 20.000 euro voor het realiseren van PopMonument 2019.

Grondwaterbescherming en drinkwaterwinning Bergen op Zoom en Halsteren

Het college heeft kennis genomen van de gebiedsdossiers voor de drinkwaterwinning bij Bergen op Zoom en Halsteren (In Lepelstraat vindt geen drinkwaterwinning plaats). In de gebiedsdossiers staat de opgave die noodzakelijk wordt geacht om het grondwater te beschermen voor de drinkwaterwinning. Er is door het college ingestemd met de ambtelijke medewerking en bestuurlijke betrokkenheid van de gemeente voor de opstelling van het uitvoeringsprogramma voor de resterende opgave van deze gebiedsdossiers.

Huisvesting statushouders: toezichtsoordeel 2018 en Prognose 2019

De huisvesting van statushouders is een wettelijke verantwoordelijkheid van gemeenten. Ieder half jaar krijgen gemeenten van het Rijk een taakstelling opgelegd. Deze taakstelling wordt over gemeenten in Nederland verdeeld naar rato van inwonertal. De gemeente Bergen op Zoom heeft de taakstelling over de tweede helft van 2018 niet gehaald, maar kan daar zelf niets aan doen. Voor 2019 is de taakstelling verlaagd. De reden hiervoor is de verlaagde instroom van vluchtelingen in Nederland.

Leerlingenvervoer

Het college is akkoord gegaan met het gunnen van de opdracht voor leerlingenvervoer aan DVG, voor de periode van 1 augustus 2019 tot en met 31 december 2019.

Ontwerpbestemmingsplan 'Scheldebalkon'

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de behandeling en verwerking van de ingekomen vooroverleg- en inspraakreacties op het voorontwerpbestemmingsplan Scheldebalkon. Het bestemmingsplan kan nu verder in procedure worden gebracht.

Onderwerpen onderzoeksplan 2020 rekenkamer West-Brabant

Het college heeft besloten de suggesties van de Rekenkamer West-Brabant te volgen voor wat betreft de onderzoeksonderwerpen voor 2020. Databeveiliging en afvalbeleid zijn het eerst genoemd.

Krediet beschikbaar stellen vanuit het moederkrediet

Het college stelt een bedrag van € 525.000,- beschikbaar van het krediet Openbaar Groen en een krediet Speelvoorzieningen van € 60.000,-. De kredieten worden beschikbaar gesteld vanuit het moederkrediet openbare ruimte.