Afbeelding
Foto:

Minimaal tekort gemeente Woensdrecht

GEMEENTE WOENSDRECHT - Wethouder Henk Kielman heeft de jaarcijfers van de gemeente Woensdrecht gepresenteerd. Voor het eerst in lange tijd sluit de gemeente Woensdrecht een jaar af met rode cijfers. Met 188.370 euro is het tekort minimaal, maar het is "toch jammer", concludeert de wethouder.

Zoals zoveel gemeenten, kreeg ook de gemeente Woensdrecht een grote tegenvaller op het vlak van jeugdzorg te verwerken. Daar bedroeg het tekort bijna zes ton, met name door een fors toegenomen zorgvraag. "We hebben als gemeente een zorgplicht, dus we hebben weinig invloed op deze tegenvaller", zegt de wethouder, "gemeentes onderhandelen met Den Haag over compensatie op dit vlak." Het tekort op het vlak van jeugdzorg wordt deels gecompenseerd door lagere lasten voor bijstand, WMO en onderwijs, maar toch bedraagt het nadelige resultaat op het sociaal domein over 2018 het bedrag van 277.183 euro. Onder de streep laat het totale saldo over 2018 een min van 188.370 euro zien. Kielman stelt dat dat bedrag wordt gecompenseerd uit de opgebouwde reserve op sociaal domein, die ongeveer een miljoen euro bedraagt.
Wethouder Kielman relativeert de tegenvaller: "Het tekort bedraagt minder dan een half procent van de totale begroting. Als je de gemeente Woensdrecht beziet als een huishouden kun je stellen dat onze stofzuiger is gesneuveld. Het is niet heel erg, maar toch jammer."

Negatief resultaat voor de gemeente Woensdrecht over 2018.