Afbeelding
Foto:

Samen welkom op zondag is succes maar wordt alleen in dorp Woensdrecht vervolgd

OSSENDRECHT - "Samen welkom op zondag" voor de ouderen uit gemeente Woensdrecht was afgelopen zondag helaas de allerlaatste keer. Na een heerlijke lunch werden de deelnemers in de Drieschaar uitgenodigd om mee te doen met 'Oud-Hollandse spelen'. De mensen legden een route af met spelletjes en de winnaar wachtte een leuke verrassing. Het ging niet om het winnen, maar meer om het met elkaar plezier maken en dat lukte. De middag werd opnieuw een groot succes.

Er werd fanatiek gespeeld en veel gelachen. Statushouder Gebreziabiher uit de gemeente was als vrijwilliger aanwezig om een handje te helpen. Iedereen gaat deze middagen verschrikkelijk missen, dat wordt al snel duidelijk. Nel de Crom uit Hoogerheide ging elke keer waar het ook was, samen met de schoonmoeder van haar dochter. "Ik ga deze middagen vreselijk missen, juist omdat het in het weekend was, dan zit je maar alleen thuis. Ik kan vandaag niet eens meedoen met de spelletjes, ik heb zo'n pijn in mijn rug, maar het is zo heerlijk om weg te zijn." Zo denkt Ad Dekker uit Ossendrecht er ook over. Hij is al 22 jaar alleen. Soms gaat hij samen met zijn buurvrouw. "Ik verveel me, ik weet niet wat ik anders moet doen. Als er iets is te doen, bingo of deze middag, dan ben ik erbij al was het alleen al voor de gezelligheid. Ik ben er zo vaak bij, dat ik heel vaak op een foto sta. Dan zeggen ze 'kijk, Ad is er ook weer bij'. Ik ga het missen, weer een extra dag thuis".

"Samen welkom op zondag" werd voor het eerst drie jaar geleden opgestart door Eline Kuijlen van de BWI en vrijwilligers Sjaan en Virginie Langenberg. Elke keer in een andere kern met de bedoeling dat het door burgers of verenigingen zou worden overgenomen. In Woensdrecht is dat gelukt, in de huiskamer van 't Blickvelt, maar in de andere kernen helaas (nog) niet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding