Kampioen ODIO JO15-1 op de platte kar door het dorp.
Kampioen ODIO JO15-1 op de platte kar door het dorp. Foto:

Eerste titel op Ossendrechts kunstgras

OSSENDRECHT – De strijd is gestreden, de rook opgetrokken. De Roparun passeerde de Ossendrechtse dorpskern als vanouds. Alwaar men nog maar net was bijgekomen van het kampioenschap van ODIO JO15-1! In de Vierde klasse, met slechts drie Brabantse teams tegen een overmacht van Zeeuwse opponenten, liet groen-wit met 22 punten uit negen wedstrijden geen twijfel wie de sterkste was!

Het feit dat trainers Michael de Hoogt en Arjan Buijsen slechts dertien spelers tot hun beschikking hadden geeft de titel extra glans. Het hechte team speelde toonaangevend en had in lham Yaqoobi een ware goalgetter in huis. Met 25 goals op een totaal van 49 stuks werd hij topscorer. In zijn schaduw pikten echter de overige spitsen Farzad Yaqoobi (12) en Nasir (5) hun doelpuntjes mee. Alles viel of stond echter met de aanvoer vanuit het middenveld met Lars Jonckheere, Wessel Goossens, Luca de Hoogt en Abdi Hakim. Ondertussen wist de verdediging bestaande uit Tim Vermeij, Coen Mattheussens, Bryan Jacobs, Tygo de Greef en Henny Sitters het aantal tegendoelpunten te beperken. In zeven duels werden er zodoende steevast een paar goals meer gemaakt dan de tegenstander deed, speelde men eenmaal gelijk en verloor het slechts een keer. Saillant detail is dat keeper Aaron Buijsen door een handblessure niet alle wedstrijden kon keepen, doch wel drie keer wist te scoren. De titel van ODIO JO15-1 is het eerste kampioenschap wat de vereniging op de nieuwe kunstgrasvelden mag begroeten. Dit unicum werd uiteraard gevierd met een ritje op de platte kar.

Bij Grenswachters kijkt men gemengde gevoelens terug op de voorbije voetbaljaargang. Het vlaggenschip wist op de laatste speeldag de veilige haven in de vierde klasse B te bereiken. De dames daarentegen behaalden de titel op grond van doelsaldo ten faveure van Vivoo. Voor het eerst maakte men in Putte kennis met het zaterdagvoetbal. En hoe! De jonge garde onder leiding van Patrick Schrier had de titel in handbereik doch werd genekt door het Verdict van Meilust alwaar Dosko de zege ruim aan 'kampioen' Cluzona cadeau deed. Op 1 juni vormde Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom het decor waarop Grenswachters za 2 het seizoen alsnog glans kon geven. In de bekerfinale was het met 80% balbezit de betere ploeg. Luctor 4 uit Heinkenszand speelde echter op routine en kwam nog voor rust op voorsprong. Tobi de Bruijn zorgde met een pegel voor Putse hoop maar Luctor zegevierde uiteindelijk met 1-2.