Prikpost Elisabeth verhuisd

HALSTEREN - Vanaf 5 juni is de prikpost die in zorgcentrum Sint Elisabeth was gevestigd verhuisd. Vanaf deze datum kan men voor bloedafname terecht in Huisartsenpraktijk Ecury aan Gasthuisstraat 13a in Halsteren. Openingstijden van de prikpost zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 10.00 uur.

Brandwondenstichting zoekt collectanten

HALSTEREN - Voor de jaarlijkse collecte voor de Nederlandse Brandwondenstichting in Halsteren is in 2018 niet gecollecteerd omdat er geen organisator was. Die is er nu wel en er zijn al collectanten die met de collectebus langs de deur gaan in Halsteren. Maar er zijn nog meer collectanten welkom. Wie als collectant mee wil werken, kan een mail met gegevens sturen naar: dion_sweere@outlook.com

Voedselbank is op zoek naar versterking

REGIO - Onder het motto: "Oog voor voedsel, hart voor mensen" is in onze regio de "stichting Goed Ontmoet" actief met uitgiftepunten in de gemeenten Roosendaal, Halderberge, Steenbergen, Bergen op Zoom, Tholen en Woensdrecht. De voedselbank "Goed Ontmoet" werkt met 160 pure en zeer gemotiveerde vrijwilligers –niemand ontvangt enige vergoeding- aan dit probleem in de genoemde 6 gemeenten."Goed Ontmoet" heeft wel kosten -vervoer, opslag, koeling, verzekeringen, belastingen, onderhoud materialen en vervoermiddelen, huur et cetera- en doet daarom een beroep op de samenleving om voldoende financiële middelen te verkrijgen. Met als uitgangspunt "geen pakket zonder traject" proberen de vrijwilligers de cliënten te bewegen weer meer grip te krijgen op hun eigen leven en hun zelfstandigheid terug te winnen.

De Voedselbank zamelt bij producenten en distributeurs van levensmiddelen de producten in die om één of andere reden niet verkocht kunnen worden, maar die kwalitatief nog 100% goed zijn. De ingezamelde producten worden wekelijks verdeeld onder gezinnen die aan de door de Voedselbank geformuleerde criteria voldoen.

Er komt veel bij kijken en meer vrijwilligers zijn nodig. Onder andere: bestuurslid logistiek (HBO Niveau), managers centraal magazijn, coördinator administratie, chauffeurs met C-rijbewijs (groot rijbewijs). Interesse? Mail naar: info@goedontmoet.com of hr@goedontmoet.com