Ton Tielemans, uitgever
Ton Tielemans, uitgever Foto:

"Een simpele handdruk was voldoende"


Ruim vijftien jaar geleden stopte de Publipers in Halsteren. Dit was een wekelijkse uitgave van Janssen Pers. Samen met het Bergs Nieuws, het Roosendaals nieuws en de ZuidWestHoek was die uitgeverij actief in deze regio.

Uitgeverij Minerve Pers was toen aan het bekijken om in dat gat te springen en ging al snel De Halsterse Krant (voormalige gemeente Halsteren/Lepelstraat) en De Zuidwestkrant (gemeente Woensdrecht) uitgeven. Ton Tielemans over die beginperiode: "Ik was in die tijd bezig als drukwerkmakelaar. Vooral in de gezondheidszorg maakte ik folders, personeelsbladen en kranten. Ik wist dat de Publipers en de ZuidWestHoek goede titels waren en wilde in dat gebied misschien wel een krant beginnen. Wij zaten toen nog in de villa op Landgoed De Beek en bij één van de voorbereidingen kwam Chris Grinwis binnenlopen. Plusmarkt stond altijd achterop de Publipers en zijn voorkeur ging er naar uit om met zijn wekelijkse advertentie naar een plaatselijke krant te gaan. Hij heeft onze plannen toen een duw in de goede richting gegeven. Met zijn opmerking 'zolang De Halsterse Krant er is, zijn wij er ook' konden we toen een goede start maken."

Filosofie
Ton Tielemans maakt de balans op: "Nu ruim vijftien jaar later kunnen we terugkijken op een succesvolle periode. Met de PLUS is het voor de wind gegaan en ook De Halsterse Krant is niet meer weg te denken. We delen misschien ook wel dezelfde filosofie. Natuurlijk willen we wat verdienen, maar het gaat om mensen, mensen en nog eens mensen. De PLUS is verweven met de Halsterse samenleving door sponsoring van verenigingen en evenementen. De Halsterse Krant doet verslag van alles wat leeft en beweegt in die gemeenschap. Een simpele handdruk bezegelde destijds onze samenwerking. Zonder millimeter contracten en boeteclausules hebben we ons gewoon aan onze afspraken gehouden."

Ambitieuze opvolger
Ton Tielemans over de toekomst: "Chris en Mia Grinwis krijgen nu in Rik Linssen een ambitieuze opvolger. Hij loopt al een jaar of vier rond in Halsteren en ik kan u mededelen 'dat hij het snapt'. Natuurlijk moet je de materie beheersen, maar omgaan met mensen snap je of snap je niet. Met Grinwis volstond een simpele handdruk voor vijftien jaar prettig samenwerken. Rik Linssen heb ik intussen twee keer de hand geschud, dus de komende dertig jaar kunnen we vooruit ..."

"
Chris heeft onze plannen toentertijd een duw in de goede richting gegeven

Bep Tielemans, redactie
Speciale PLUS-bank voor De Halsterse Krant
Plusmarkt-advertentie in de Publipers 
(deze aanbiedingen zijn niet meer geldig!)
In 2000 al in de Publipers, 
de voorloper van De Halsterse Krant
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding