Ilona Huijbregts, ICT-verpleegkundige in het Bravis ziekenhuis, is trots op de gerealiseerde overdracht via XDS (Cross-enterprise Document Sharing).
Ilona Huijbregts, ICT-verpleegkundige in het Bravis ziekenhuis, is trots op de gerealiseerde overdracht via XDS (Cross-enterprise Document Sharing). Foto:

Dag van de Bouw

HOOGERHEIDE - REGIO - Aanstaande zaterdag 15 juni is het wederom de Dag van de Bouw. Bouwgroep De Nijs - Soffers wil het publiek de kans geven om twee van hun projecten te bezichtigen; in Sint Maartensdijk en in Hoogerheide.

Normaal mag publiek niet op de bouw komen, dus dit is een mooie kans. Eind vorig jaar is De Nijs – Soffers in Sint Maartensdijk gestart met de realisatie van 17 grondgebonden woningen aan de Henri Dunantstraat. Samen met Stadlander en de Gemeente is dit een van de pijlers van de in fasen te ontwikkelen wijk Sint Maartensdijk West. Buren, toekomstige bewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom van 10:00 tot 13:00 uur.

Na alle andere veranderingen in Hoogerheide worden er nu letterlijk op de Brabantse Wal twee appartementencomplexen gebouwd: Allure 1 en Allure 2 aan Arendsberg. In totaal 32 appartementen met een schitterend uitzicht over de Brabantse polders. Voor De Nijs – Soffers is dit het tweede project wat gasloos wordt gerealiseerd, deze complexen worden dus meteen met oog voor milieu en toekomst gebouwd. Ook hier hopen zij toekomstige bewoners, dorpsgenoten en andere belangstellenden te ontmoeten van 10:00 tot 13:00 uur..

Feestweekend

OSSENDRECHT - Het jaarlijkse feestweekend in Ossendrecht vindt plaats van 21 tot en met 25 juni aanstaande. De festiviteiten beginnen vrijdag 21 juni met de kermis en de kermisloop. Ook op zaterdag 22 juni is het kermis en zondag zal het dorp weer bruisen tijdens de braderie. Meestal valt de Ossendrechtse braderie samen met Vaderdag, maar dit jaar een week later. De kermis loopt nog door tot en met dinsdag 25 juni.

Open dag Rozenkruis

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op zaterdag 15 juni zal er in het centrumgebouw van het Lectorium Rosicrucianum in Bergen op Zoom een open dag worden gehouden. Belangstellenden zijn vanaf 10.00 uur welkom in het gebouw aan Blauwehandstraat 21.

Wandeldriedaagse

WOENSDRECHT - Op 18, 19 en 20 juni wordt voor het 44e jaar de wandeldriedaagse gehouden. Start is elke avond vanaf het Sportpark de Fortuin in Woensdrecht om 18.45 uur.

City Wish Walk!

REGIO - Op zondag 14 juli is het nieuwste wandelfeest van Rotterdam: de City Wish Walk! Deze stadswandeling is voor jong en oud en de deelnemers halen zoveel mogelijk geld op voor Make-A-Wish, die daarmee nog meer allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling kan laten gaan. Men kan 12 of 6 km wandelen langs de leukste plekjes van Rotterdam en voor de kleintjes is er een speurtocht uitgezet!

Autopuzzeltocht

THOLEN - REGIO - Vanwege het grote succes van vorig jaar organiseert Auto- en motorclub Tholen weer een leuke autopuzzel- en ontdektocht voor iedereen. Dit feestelijke evenement op zaterdag 15 juni staat dit jaar ook open voor (personeels)verenigingen en organisaties, die met meerdere teams willen deelnemen. Het traject is uitgezet over de polderwegen en dijken rond Tholen-stad. Inschrijven van 18:30 tot 19:00 uur in Gemeenschapscentrum "De Meulvliet", Zoekweg 8, Tholen. Informatie: www.mactholen.nl

Ayreon in Gebouw-T

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Niemand minder dan de Nederlandse rockkoning Ayreon zal op 24 juni de Sena Performers European Guitar Award uitreiken aan winnaar John Petrucci. Arjen Lucassen, één van 's werelds meest succesvolle rockartiesten zal dit doen in Gebouw-T. Ayreon is een mondiale grootheid die honderdduizenden albums wereldwijd verkoopt maar slechts zelden optreedt. Voor kaarten en meer info: www.gebouw-t.nl. De Gitaardag op zondagmiddag in Het Markiezenhof is vanaf 13.00 uur gratis te bezoeken.

Inloophuis Het Getij

OSSENDRECHT - Bij ontmoetingsplaats Het Getij voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten in de Volksabdij, staan de volgende activiteiten op het programma: dinsdag 18 juni: ochtend ontspanningsoefeningen; woensdag 19 juni: ochtend bezoek aan de pluktuin in Kruiningen; donderdag 20 juni in Ossendrecht: ochtend workshop tiffany en glas-in-lood in Huijbergen. www.hetgetij.com

Fietsdriedaagse

LEPELSTRAAT - Op 19, 20 en 21 juni organiseert SKW Lepelstraat weer de fiets3daagse van Lepelstraat . Nieuw is dit jaar dat de deelnemers kunnen kiezen tussen een langere route van 20 km of een kortere van ca 10 kilometer. Die keuze kun je dagelijks maken. Inschrijven kan vanaf 17.30 uur en starten kan tussen 18.00 en 19.00 uur vanaf buurthuis 't Weike aan de Kerkstraat 82 in Lepelstraat, alwaar ook alle routes eindigen. Inschrijven kost €3,50 per persoon en daarvoor ontvang je een attentie en een versnapering tijdens de dagelijkse rustpunten bij een ondernemer in de regio. Voor pech onderweg is Brian van Multi-bikes uit Lepelstraat als hulplijn beschikbaar. Nu nog een beetje lekker weer en men kan op een ontspannen en gezellige manier aan de conditie werken tijdens de ritten in de omstreken van Lepelstraat.

Digitale ontslagbrief

BERGEN OP ZOOM - ROOSENDAAL - De tijd dat een patiënt na een verblijf in het Bravis ziekenhuis de eigen ontslagbrief meekrijgt voor het verpleeghuis, verzorgingshuis of thuiszorgorganisatie is vanaf nu voorbij. De verpleegkundige overdracht komt voortaan vanuit het elektronisch patiëntendossier (HiX) van het Bravis ziekenhuis automatisch terecht in de Elektronische Cliënten Dossiers (ECD's) van Thuiszorg West-Brabant, tanteLouise en Groenhuysen. Binnenkort zal dit ook het geval zijn bij Surplus.

Wandeling Fort Roovere

HALSTEREN - Op zaterdag 15 juni 2019 organiseert IVN Groene Zoom een wandeling in en rondom het Fort de Roovere en Buitenlust. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en de gids is George Koenders. Start is om 14.00 uur op de parkeerplaats Ligneweg-Schansbaan.

Open Tuinen

REGIO - Onze afdeling de Brabantse Wal doet dit jaar voor het eerst mee aan de Open Tuindagen in het kader van de Nationale Tuinweek. Wij hebben een aantal leden, maar ook niet leden bereid gevonden om hun passie wat betreft tuinieren met u te delen Alle informatie over de Nationale Tuinweek kunt u vinden op groei.nl link naar Nationale Tuinweek.

Ford de Roovere
Keepersevent MOC'17
Keepersevent MOC'17
Open tuin Groei en Bloei
Afbeelding
Tijdens deze kleutermiddag gaan we de wereld onder water ontdekken
De organisatie staat weer gereed voor de 44e editie.