Afbeelding
Foto:

"Aangemoedigd door PLUS Halsteren"


HALSTEREN – Het Halsterse Kindervakantiespel Onder de Panne kan al jarenlang rekenen op de steun van PLUS Halsteren. Voorzitter Marjoleine Schut en haar echtgenoot Paul – tevens secretaris van het Kindervakantiespel – zeggen: "Wanneer je gesteund wordt door een lokale ondernemer moedigt je dat aan om je als vrijwilliger te blijven inzetten."


Samen met Marjoleine is hij het gezicht van het Kindervakantiespel, maar Paul Schut is óók nog raadslid, voorzitter van de Halsterse Oranjevereniging en de Harmonie Sint Cecilia Eensgezindheid. Hij weet dus als geen ander hoe belangrijk betrokken ondernemers zijn. "Veel grote concerns zijn niet meer bereid om lokale initiatieven te sponsoren, en zeker niet spontaan. PLUS is weliswaar ook een concern, maar PLUS Halsteren is wel ónze PLUS, de supermarkt van ons Halsteren. Meneer Grinwis was altijd enorm bij ons betrokken", zegt hij.
"Het is grappig dat Marjoleine en ik eigenlijk altijd 'meneer' Grinwis zeggen. Hij straalt een mooie soort autoriteit uit, en hij verdient alle respect." Marjoleine werkte zelfs nog bij meneer Grinwis in de winkel: "Ik vind het wel jammer dat hij stopt. Mijn 'roots' liggen bij meneer Grinwis. Hij is een bijzondere man, die altijd zijn mening zal vertellen maar ook altijd fair is."

"
Rik heeft nu al een goede invloed

Elk jaar voorzag PLUS Halsteren de ongeveer 50 vrijwilligers van het Kindervakantiespel van drinken, en vaak kregen de kinderen ook nog een traktatie van de supermarkt. "Ik weet niet of meneer Grinwis een rekensom losliet op de sponsoring die hij deed", zegt Paul Schut, "maar hij was altijd betrokken bij de samenleving en ik denk dat dat ervoor gezorgd heeft dat mensen altijd heel graag hun boodschappen doen bij PLUS Halsteren. Marjoleine en ik komen er altijd. Rik Linssen zijn we in de winkel ook al vaak tegengekomen. Hij is open, vrolijk, joviaal en behulpzaam. Het valt ons de laatste maanden op dat er een frisse wind waait bij PLUS Halsteren, zeker op social media, dus Rik heeft nu al een goede invloed. We wensen hem veel succes, maar vooral ook veel plezier. Wat ons betreft zetten we de goede samenwerking gewoon voort. Dit jaar is het Kindervakantiespel op maandag in het dorpshart te vinden, we zullen zeker zwaaien naar PLUS Halsteren!"