Afbeelding
Foto:

Al 25 jaar drie handen op één buik

HALSTEREN – Chris Grinwis, PLUS Halsteren en RKSV Halsteren: het zijn drie handen op één buik. Nu de supermarkt in nieuwe handen komt neemt de Halsterse voetbalclub afscheid van een vriend, maar blijft de vriendschap met de supermarkt onveranderd groot.

Namens de Businessclub van RKSV Halsteren is André Schrauwen (62) al bijna 25 jaar verantwoordelijk voor sponsorwerving en de bebording langs het voetbalveld. "Al die tijd staat Chris Grinwis al voor ons klaar, en wij voor hem", zegt Schrauwen. Op het laatste een-tweetje tussen Halsteren en Grinwis is Schrauwen – en de hele club met hem – bijzonder trots: het nieuwe, state-of-the-art scorebord, dat pas echt in het oog springt door de grote PLUS-logo's.

Gunfactor
André loopt over van de herinneringen aan acties waarbij PLUS Halsteren een grote rol speelde: van helikoptervluchten met de velden van Halsteren als landingsplaats tot het vullen en rondbrengen van duizenden goodiebags, lang voor de goodiebag hip werd. "De gunfactor tussen ons was heel groot. Chris waardeert verenigingen, en wist ons altijd te vinden. Als we wederzijds iets nodig hadden reageerde de ander altijd met "dat gaan we regelen!" Die houding maakt dat alle leden van RKSV Halsteren met heel veel plezier boodschappen doen bij PLUS Halsteren."

Boodschap
Dat RKSV Halsteren Chris Grinwis gaat missen is duidelijk, maar dat de band met PLUS Halsteren onbreekbaar blijft is minstens zo duidelijk. "De band met Rik Linssen is vanaf het eerste moment al voortreffelijk", zegt André, "in de vele gesprekken die ik met hem heb gehad merk ik dat hij in heel veel opzichten op één lijn zit met Chris. Wij hopen uit de grond van ons hart dat we samen met PLUS Halsteren op dezelfde voet verder kunnen gaan. Eén ding is in elk geval zeker: als Rik ons nodig heeft, dan mag hij altijd bellen. En wat Chris betreft: we hopen dat hij de komende jaren vooral veel kan genieten, met Mia aan zijn zijde. We hebben een groot bloemstuk bij hem laten bezorgen, de boodschap daarvan is vooral dat Halsteren Chris niet vergeet. Bij ons is hij altijd welkom."