Ondernemersavond vanuit VVD

GEMEENTE WOENSDRECHT - "De VVD staat bekend als een partij die zich inzet voor de belangen van ondernemers. De afgelopen jaren hebben we vooral uit ons eigen netwerk informatie opgehaald over de middenstand. Het is nu tijd om een frisse blik naar buiten te werpen over dit onderwerp. Daarom organiseren wij voor vrijdag 14 juni aanvang 20:30 uur een ondernemersavond over het lokale mkb in de Harmoniezaal in Ossendrecht", vertelt Robbert-Jan Willeboordse, raadslid namens VVD Woensdrecht.

"Door vanuit open discussie het mkb vanuit verschillende invalshoeken te belichten, denken we nog duidelijker de punten te zien waarin we onze lokale ondernemers kunnen steunen." Hoe kijken zij naar de winkelstraten en het ondernemersklimaat? Hoe kan de gemeente en wij als VVD hen helpen om te ondernemen?
"VVD Woensdrecht ziet het lokale mkb als het kloppend hart van onze kernen. Voor de leefbaarheid van de gemeente is het mkb van onschatbare waarde. Mensen doen boodschappen bij mkb'ers, sluiten verzekeringen af bij hen en kopen bij hen kleding. Zonder lokale ondernemers wordt bovendien elke winkelstraat hetzelfde en is heel Nederland een eenheidsworst van grote ketens. Juist door een lokale winkelier ontstaat er een diverse opbouw van de winkelstraat, waardoor onze kernen aantrekkelijk kunnen zijn voor inwoners en bezoekers van buiten de gemeente. Vergeet ook niet dat de middenstand een bron voor werkgelegenheid is voor jong en oud." Wij willen graag weten wat er leeft en wat er beter kan in onze gemeente, omdat juist ondernemers het beste weten wat er speelt in hun vak." Met hun inzichten kunnen we wat doen om het ondernemersklimaat en dus ook onze leefbaarheid te verbeteren. De discussieavond zal opgebouwd zijn uit een paneldiscussie en daarnaast uit een open debat met het publiek. "In het panel zitten drie ondernemers en wethouder Henk Kielman. In het publiek is iedereen welkom. Van gevestigde ondernemer tot starter, van slager tot huidtherapeut... en natuurlijk de klant. Iedereen draagt bij aan het ondernemersklimaat en leefbaarheid van onze gemeente, dus iedereen is welkom."
Op de avond zal bijvoorbeeld gesproken worden over huurprijzen, parkeerproblemen en -beleid, bereikbaarheid van de winkels, vergunningbeleid, communicatie met de gemeente en leegstand. "Maar ik weet zeker dat er nog meer onderwerpen aan bod zullen komen!" Robbert-Jan Willeboordse: "De avond is voor ons geslaagd als we goede en boeiende inzichten van ondernemers krijgen die we direct kunnen gebruiken om het ondernemersklimaat te verbeteren."
Namens de VVD zullen de raadsleden en burgerraadsleden aanwezig zijn.

Open dag in Calfven bij Paasheuvelgroep

CALFVEN - Een heerlijk groene locatie vol faciliteiten waar je kan genieten. Dat is Paasheuvelgroep Ossendrecht. De afgelopen maanden zijn cliënten van stichting Sjaloom Zorg en medewerkers van Paasheuvelgroep druk bezig geweest om de locatie zomerklaar te maken. Het resultaat: een mooi park dat gezien mag worden. Daarom zetten Zij de deuren open voor omwonenden en andere geïnteresseerden tijdens de open dag op woensdag 10 juli. Deze dag bruist het van de activiteiten op het terrein aan de Trambaan in Calfven. De open dag vindt plaats van 13.30 tot 17.00 uur.