Rik Linssen neemt de PLUS in Halsteren over van Chris en Mia Grinwis die de supermarkt 25 jaar runnen.
Rik Linssen neemt de PLUS in Halsteren over van Chris en Mia Grinwis die de supermarkt 25 jaar runnen. Foto:

"Jubileum en overname samen vieren"


Vier jaar geleden kwam Rik Linssen naar PLUS Grinwis in Halsteren met de bedoeling hier drie maanden mee te draaien in de periode dat de supermarkt ging uitbreiden. Dat werd een half jaar, nóg langer en daarna is hij niet meer weg gegaan. Sterker nog, nu neemt Rik Linssen de PLUS over van Chris en Mia Grinwis die hun zaak 25 jaar runnen. Reden voor een groots jubileumfeest dat ze samen én met de klanten vieren!


Rik is trots en dankbaar dat hij de kans krijgt de prachtige PLUS die landelijk tot de top supermarkten behoort over te nemen. "Het succes van de winkel in het mooie dorp Halsteren en het feit dat iedereen hier voor elkaar klaar staat maken de overname voor mij 'vrij gemakkelijk'. Natuurlijk blijft het runnen van een supermarkt een hele uitdaging maar de relatie die afgelopen jaren met Chris en Mia, de medewerkers en de klanten is opgebouwd geven me veel vertrouwen. Een mooiere gelegenheid om deze stap te maken kan ik me niet wensen."
Als eerbetoon aan Chris en Mia en het vieren van de overname door Rik staat bij PLUS Halsteren een grandioze feestweek op het programma. Onder meer met een afscheidsreceptie voor Chris en Mia, aantrekkelijke acties voor de klanten en de start van een unieke Monopoly spaaractie. Ook kondigt Rik alvast een spetterende najaarsactie aan in samenwerking met de plaatselijke voetbalclubs.

Vanaf zijn eerste kennismaking voelt Rik Linssen (33) zich thuis in Halsteren. "Dat iemand van 'boven de rivieren' zich hier meteen zo welkom voelt is heel fijn. Inmiddels draai ik al een paar jaar goed mee in de winkel, de laatste tijd intensiever omdat Chris steeds minder aanwezig was vanwege de zorg voor Mia", vertelt Rik, die zelf afkomstig is uit het Zuid-Hollandse Poortugaal. Zijn ondernemerslust is terug te voeren naar zijn oma die er een kledingwinkel/koffiehuis had. Op zijn vijftiende maakte Rik als vakkenvuller bij de plaatselijke PLUS kennis met het supermarktwezen.
"Dat was een prachtige tijd waar ik een hechte vriendengroep aan heb overgehouden. Op mijn achttiende ging ik accountancy studeren. Toen ik in het derde jaar stage ging lopen dacht ik 'dit is niks voor mij'. De opleiding tot accountant heb ik wel afgerond maar meteen daarna zei ik tegen mijn vader: 'Ik ga iets doen wat ik écht leuk vind en ga bij de PLUS werken'. Die was daar eerst niet zo blij mee. Op mijn 21-ste ging ik een gesprek aan met de bedrijfsadviesdienst van PLUS en werd vervolgens op zoveel mogelijk locaties in het land ingezet. Na de ondernemersopleiding bij de PLUS organisatie met succes te hebben afgerond, ben ik in Halsteren terecht gekomen."

"
Net afgestudeerd als accountant ging ik bij de PLUS werken, mijn vader was daar eerst niet zo blij mee

Goed en wel hier warmgedraaid, maakte Rik een ingrijpende gebeurtenis mee in zijn leven. Zijn vader, politieambtenaar van beroep, overleed op 62-jarige leeftijd. "Heel graag had ik nu mijn vader de overname van deze PLUS laten zien. Ik had een goede band met hem, evenals met mijn moeder en jongere broer. Het klinkt misschien raar, maar door deze ingrijpende gebeurtenis in mijn leven ben ik sterker geworden. In een werksituatie met 140 mensen speelt er altijd wel iets. Omgaan met dergelijke situaties kun je niet leren. Het is fijn als je met z'n allen een team vormt en elkaar tot steun kunt zijn."

In de afgelopen vier jaar heeft Rik veel met Chris opgetrokken en is tussen hen beiden een mooie band ontstaan. "Door die band gaan we nu samen dit feestje vieren. Die band zal niet veranderen, evenals dat er voor de klanten iets verandert. Vertrouwde gezichten van medewerkers blijven. We zullen continu op zoek blijven naar nieuwe impulsen wat het assortiment betreft. Bij PLUS heb je als ondernemer nog de vrijheid het assortiment zelf mee te bepalen, bijvoorbeeld door er kwaliteitsproducten naar keuze aan toe te voegen. Ook opzetten van lokale, unieke acties is leuk."

Is Rik met zijn gezin voorlopig nog woonachtig in Poortugaal, op termijn wil hij zich samen met partner Danita en kinderen Noud (4) en Milan (9) vestigen in Halsteren. Hoewel hij niet over veel vrije tijd beschikt, gaat het gezin voor. Af en toe een stukje rijden op de motor of een duurloopje doen in de ochtenduren dragen bij aan een stukje ontspanning. Rik tenslotte: "Ik zie een supermarkt runnen niet als werk maar als een manier van leven."

Rik Linssen neemt de PLUS in Halsteren over van Chris en Mia Grinwis die de supermarkt 25 jaar runnen.