Afbeelding
Foto: RKSV Halsteren

Wildeman en Van Beers blijven Halsteren trouw

Na de teleurstelling van het mislopen van promotie is er toch zeker ook goed nieuws te melden over Zondag 1. Nadat we eerder al berichtten over de samenstelling van de spelersselectie, kunnen we nu melden dat Marc Wildeman en Wesley van Beers ook volgend seizoen deel blijven uitmaken van de technische staf van Zondag 1. Marc zal ook volgend seizoen meerdere rollen vervullen binnen de club. Naast teammanager van Zondag 1 is hij ook de keeperstrainer van de selectie. Daarnaast zal Marc de scouting en coördinatie van de keeperstrainingen verzorgen als onderdeel van de jeugdopleiding van Halsteren. Nieuw is dat Marc zich bezig gaat houden met de oprichting van een Onder-23 team, waarmee de inpassing van talenten uit de jeugd en Zaterdag 1 concreet gestalte zal krijgen. Voor Marc zal het zijn vijfde seizoen bij Halsteren worden. Wesley zal komend seizoen voor het derde achtereenvolgende jaar als fysiotherapeut en hoofd medische staf aan de zondagselectie verbonden zijn. Hij is wekelijks aanwezig voor spreekuur voor de jeugd, behandeling van spelers van Zondag 1 én houdt zich bezig met tests en metingen voor jeugdspelers. Wesley geeft aan dat hij in verband met zijn start als zelfstandig ondernemend fysiotherapeut heeft moeten besluiten een kleine stap terug te doen en zijn taak als verzorger bij de club uit te besteden aan veelbelovend fysiotherapie-student Tim van Loenhout. Met ondersteuning van Pieter de Kruijf zal Tim de spelers verzorgen bij trainingen en tijdens wedstrijden. Wesley zegt daarover: "Ik vertrouw er op dat deze samenwerking zorgt voor een perfecte ondersteuning van het team en hoop dat we als medische staf een mooi seizoen tegemoet gaan met de nieuwe stafleden en spelersgroep." Wesley heeft afgelopen seizoen een cruciale rol gespeeld in het herstel van de twee langgeblesseerde spelers Nishant Jagernath en Ellas Meijer. Beiden zijn na de revalidatie weer in staat om het niveau van de Hoofdklasse aan te kunnen en dat is mede de verdienste van Wesley.

Samen met trainer Erwin de Nijs, assistent-trainer Mark Klippel en technisch manager Ron van Nijnatten staat de trainersstaf voor volgend seizoen hiermee goeddeels in de steigers. Met materiaalverzorger Remco Raats en de huidige assistent-trainer Peter Pijpers is de club nog in overleg over hun rol volgend seizoen.

Halsteren neemt afscheid van Bandjar en Braber

De routiniers Sigourney Bandjar en Robert Braber maken volgend seizoen geen deel meer uit van de selectie van Zondag 1. Bandjar stopt definitief met voetballen op hoog amateurniveau. Braber kan het spelen bij Halsteren volgend seizoen niet meer combineren vanwege het nieuwe technisch beleid en zijn functie als teammanager bij kersverse eredivisionist RKC. Beide spelers hebben het afgelopen seizoen met hun schat aan ervaring hun meerwaarde bewezen bij Zondag 1.

Technisch manager Ron van Nijnatten zegt over het vertrek van Bandjar: "We waren enorm blij dat Sigi dit seizoen het plotselinge vertrek van Thomas van der Spek wilde invullen. We hebben veel waardering voor de professionele manier waarop Sigi dat heeft gedaan." Bandjar heeft echter aangegeven dat het voor hem zowel lichamelijk als geestelijk te zwaar wordt om zich voor iedere wedstrijd op te laden. "Wij hebben enorm genoten van zijn klasse als speler en als mens!", voegt Van Nijnatten daaraan toe.

Voor Robert Braber betekende de komst van een nieuwe trainer, dat ook de afspraken binnen de zondagselectie zijn aangescherpt. Zo zal de selectie vanaf volgend seizoen drie keer per week gaan trainen. In zijn functie bij RKC heeft Braber zodanige verantwoordelijkheden dat die niet meer te combineren zijn met het beleid vanaf volgend seizoen. De technische staf heeft aangegeven op dit beleid geen uitzonderingen te willen maken. "Dat neemt natuurlijk niet weg dat we een zeer prettig seizoen met Braber hebben gehad," zegt Van Nijnatten, "Uiteraard verdienen Robert en Sigourney een waardig afscheid van de spelersgroep. Dat doen we binnenkort met de overige spelers die Halsteren Zondag 1 gaan verlaten".

Activiteitenkalender

20 juni: Algemene Ledenvergadering (19.30 uur); 22 juni: SPIE Pupillentoernooi. Meer informatie: www.rksvhalsteren.nl

Afbeelding