Afbeelding
Foto:

"Ik moet nog minstens 10 jaar blijven"

Marion Quist uit St. Annaland is één van de trouwste werkneemsters. Dertig jaar geleden begon ze op de groenteafdeling. Ze vindt het leuk dat ze erbij is nu Rik het stokje overneemt.


"Ik ben niet bang dat er voor mij wat gaat veranderen, want Rik heeft gezegd dat ik nog minstens 10 jaar moet blijven, dat was ik zelf ook wel van plan. Ik heb geen enkele ambitie om verder te gaan kijken. Nee hoor ik werk hier absoluut met veel plezier."

Overstap

Na drie jaar maakte Marion de overstap van de groenteafdeling naar de slagerij-afdeling en tot op heden, 27 jaar later werkt ze daar nog steeds. Als de chef slager op vakantie is Marion degene die hem vervangt en dat doet ze met veel plezier. "Ik neem dan zijn werkzaamheden over zoals ook de bestellingen. Iedereen noemt me altijd 'Chefke' vertelt Marion lachend. In de slagerij werken is best zwaar en actief werk, maar ik ben graag lekker bezig en krijg er een goede conditie van. Je loopt hier echt heel wat af en je zit hier ook heel vaak op je knieën te werken en je tilt veel. Als de klanten me zo bezig zien zeggen ze vaak dat door het werk wat ik doe ik niet naar de sportschool hoef en daar hebben ze helemaal gelijk in.

Leuk team

We werken met drie vaste mensen en af een toe staat er iemand van een andere afdeling ingepland. Wel hebben we een vaste weekendhulp. Wij hebben echt een heel leuk team. Jong en oud door elkaar. We gaan leuk met elkaar om, ook buiten het werk zien we elkaar vaak. Dat we een eenheid zijn bij de Plus kwam goed naar voren bij de bekendmaking dat Chris en Mia ermee stopten en dat Rik het over ging nemen. Er ging spontaan een luid gejuich en applaus op. Dat komt zeker ook door Rik. Hij is er een van ons. Hij drinkt zijn koffie en eet met ons in de kantine. Rik wil absoluut geen baas genoemd worden, hij ziet zichzelf als ondernemer, geen baas. Net als Chris heeft Rik ook altijd een luisterend oor en als je wat dwars zit kun je daar heel goed met hem over praten. Ik zie samen met hem een goede toekomst tegemoet, absoluut! Ik ben echt blij dat ik bij dit team hoor."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding