Afbeelding
Foto:

"Dankzij dochter Iris werk ik bij PLUS"


Lianne Kooij uit Halsteren werkt al 10 jaar als caissière bij PLUS. In het begin fulltime, maar nu werkt ze parttime zodat ze tijd overhoudt om op haar kleinkinderen te passen. Het is een bijzonder verhaal hoe ze bij de PLUS terecht kwam. Eigenlijk heeft ze het aan haar dochter Iris te danken die toen als vakkenvuller bij de PLUS werkte.


Lianne werkte bij de Post. Ze deed altijd al haar boodschappen bij de PLUS en zag tijdens het boodschappen doen op het prikbord een vacature hangen voor een fulltime of parttime caissière. Ze nam het formulier mee naar huis en vulde het in, maar ze was er nog niet uit of ze wel wilde solliciteren, want dan zou ze toch een vaste baan opgeven.

Haar dochter zei: "Dat moet je doen ma!". Maar nee, ze was er nog niet over uit. Het formulier lag op tafel en ze ging naar boven om de was te doen. Toen ze naar beneden kwam vertelde haar dochter dat ze het ingevulde formulier naar Chris had gebracht.

Leuk gesprek
Twee uur later zat ze bij Chris aan zijn bureau en hadden ze een leuk gesprek. En een week later zat ze 40 uur achter de kassa. "Ik heb er nooit spijt van gehad. Eerlijk gezegd had ik er een beetje plezier in als het buiten hagelde en stormde en ik zat lekker droog achter de kassa. Ik zit niet alleen achter de kassa, maar ik ben ook bij het zelfscan-station te vinden en achter de balie bij de klantenservice. Als het minder druk is vul ik vaak de bloemetjes bij of ik spring in, overal waar het nodig is.

Er werken hier veel mensen in deeltijd, maar wel met veel dezelfde mensen. Er is hier weinig verloop.
Ingeburgerd
Ik ben heel blij dat nu Chris en Ria stoppen Rik het overneemt. Het voelt heel vertrouwd aan. Rik heeft zich de afgelopen vier jaren wel bewezen. Ik werk prettig met hem samen. Ik moet zeggen dat hij zich goed heeft ingeburgerd als 'niet Brabander', ha, ha, ha. Chris was betrokken bij de mensen, ook als er in de emotionele sfeer (thuis) wat aan de hand was. Mijn dochter deed bijvoorbeeld mee aan het project 'Waterput in Gambia'. Chris gaf haar alle ruimte (vrij) om te gaan en toen haar vliegtuig door pech niet op tijd kon vertrekken, hield Chris mij steeds op de hoogte, want als je achter de kassa zit kun je moeilijk een telefoongesprek voeren. Hij waardeerde zijn werknemers en Rik zet deze lijn zeker door, dat heeft hij al bewezen. Ik heb echt een goed gevoel bij Rik. Ook hij toont respect voor anderen. Ja, ik heb hier echt een familiegevoel."

Afbeelding
Afbeelding